Hlavní obsah

Francouzští policisté zastřelili v Grenoblu muže, vezl na skútru ozbrojence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grenoble

Francouzští policisté zastřelili ve čtvrtek večer v centru Grenoblu muže, který jel na skútru v neprůstřelné vestě a převážel cestujícího ozbrojeného „dlouhou zbraní“. Ten svou zbraň „začal zaměřovat“ směrem k policistům, kteří dvakrát vystřelili, uvedla agentura AFP s odvoláním na policejní zdroje.

Foto: Novinky

Článek

Jeden z policistů uvedl, že podle prvních poznatků z vyšetřování jde spíše o běžnou kriminalitu, „a vůbec ne o terorismus“.

Podle regionálního listu La Dauphiné Libéré se vše odehrálo ve čtvrtek okolo šesté hodiny v podvečer před poštou na náměstí v centru Grenoblu: zatímco řidič skútru byl smrtelně zasažen, pasažér je na útěku.

Prokuratura později upřesnila, že jezdci na skútru zkřížili cestu pěší policejní hlídce a že čtyřiadvacetiletý řidič, „známý policejním službám“, zemřel na místě i přes poskytnutou pomoc. Na místě se našla nabitá útočná puška kalašnikov.

Útočník chtěl údajně zabít Macrona. Místo toho pobodal kněze a jeptišku

Zahraniční

Kvůli tomuto případu se vedou dvě vyšetřování: kriminálka v Grenoblu vyšetřuje „pokus o vraždu úředních osob“, tedy policistů, a policejní inspekce prošetřuje smrtící výstřely z policejní zbraně. Policista, který střílel, byl vzat do vazby, než bude vyslechnut. V pátek se má uskutečnit pitva zastřeleného muže.

Reklama

Výběr článků

Načítám