Hlavní obsah

Francouzka se už čtyři roky snaží dokázat, že je naživu

Lyon

Od té doby, co byla Francouzka Jeanne Pouchainová v roce 2017 soudem prohlášena za mrtvou, stále marně bojuje za to, aby byla úředně vrácena mezi živé. A v rozhovoru s reportéry agentury Reuters přiznává, že už je na pokraji sil.

Francouzku omylem prohlásili za mrtvou v roce 2017, už čtyři roky bojuje za nápravuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Jmenovala jsem se Jeanne a pořád se tak jmenuju,“ ujišťuje 59letá Francouzka, zatímco kouří jednu z mnoha cigaret, které si během dne dopřává. Když se rozhovoří o svém osudu, neubrání se slzám.

Všechno to začalo dopisem od soudu. Manžel a syn se v něm dočetli, že mají zaplatit neexistující dluh za zemřelou manželku a matku, která je však stále naživu. Dopis byl podle agentury Reuters důsledkem zmatků při soudním jednání, jež inicioval Pouchainové bývalý zaměstnanec. Rodina žijící v malé vesnici poblíž Lyonu na jihovýchodě Francie si myslela, že chybu půjde uvést na pravou míru bez větších problémů, nemohla se ale mýlit víc.

Úřad ji označil za mrtvou. Američanka už sedm let dokazuje, že stále žije

Koktejl

Boj za nápravu díla úředního šimla se už táhne čtvrtým rokem a Pouchainová nemůže pracovat a jelikož nemá platný doklad totožnosti, v podstatě by se neměla ani vzdalovat z domu. Stal se z ní společenský vyvrhel.

První, do čeho se úředně mrtvá žena chce pustit, je tak oprava chrupu. V současné situaci si totiž nemůže dojít ani k zubaři nebo jinému lékaři. Dostane se jí jen akutní, bezodkladné a tím pádem pouze základní péče

„Tak ráda bych se znova zakousla do jablka. Byla bych šťastná i kdybych dostala zubní protézu,“ svěřila se agentuře Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám