Hlavní obsah

Francouz klamal sociálku 55 dětmi od 55 různých matek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Deset let vězení hrozí Pařížanovi afrického původu, který na sociální správě nechal jako otec zaregistrovat celkem 55 dětí od 55 matek. Stát tak zřejmě za několik let podvodně přišel na dávkách o více než milión eur (asi 25 miliónů korun). Kromě podvodu s dávkami čelí také obvinění za umožnění získání občanství, protože všechny matky byly cizinky. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

Nejmenovaný 54letý muž byl minulý týden zatčen ve dvoupokojovém bytě v Paříži, na adrese, kde mělo hlášeno trvalé bydliště více než 50 lidí. Podle policie se podílel na ohromném podvodu v systému přidělování sociálních dávek, kdy připravil stát o milión eur. Tato suma není definitivní, vychází z výpočtů založených na tvrzení údajných matek jeho dětí - některé z nich měly dostávat měsíčně až 7500 eur (182 tisíc Kč).

„Nyní evidujeme 42 žen, které muže identifikovaly a označily ho za biologického otce svých dětí,“ stojí v oficiálním prohlášení pařížské policie.

Podle vyšetřovatelů se muž se ženami senegalského, kamerunského a malijského původu setkával v barech a nočních podnicích nebo během jejich cest do bývalé vlasti.

Jako francouzský občan nechával děti a jejich matky za poplatek 150 až 200 eur (asi 3600 až 4800 Kč) registrovat na sociální správě. Po zanesení do evidence mohly ženy s dětmi požádat o francouzské občanství a sociální dávky.

„Vyšetřování je teprve na počátku, magistrát bude muset rozhodnout o nařízení testů DNA, které prokáží otcovství muže,“ uvedl policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám