Hlavní obsah

Francie vydala zatykač na saúdskou princeznu, nechala zbít řemeslníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francie vydala zatykač na dceru saúdského krále Salmána. Je obviněna, že nařídila, aby její tělesný strážce zbil řemeslníka, který pracoval v jejím pařížském bytě. S odvoláním na francouzské justiční zdroje o tom ve čtvrtek informoval server týdeníku Le Point. Zatýkací rozkaz proti Hase bin Salmánové byl vydán už koncem prosince.

Foto: Novinky

Článek

Obvinění vznesl v roce 2014 napadený řemeslník. Tvrdí, že ho člen ochranky zbil a svázal, když si kvůli rekonstrukci fotil princeznin pařížský byt v ulici v Avenue Foch.

Členku královské rodiny focení bytu rozhněvalo, protože se domnívala, že dekoratér chce snímky prodat médiím. Bodyguardův právník popřel, že by jeho klient dělníka zbil, a tvrdil, že ostraha použila „standardní zadržovací techniku”.

Řemeslník si ale stěžuje, že byl ponížen i tím, že byl donucen pokleknout a políbit ženě nohu. Po několika hodinách byl vyhozen z domu bez veškerého vybavení, které mu Saúdové zabavili. Nedostal ani peníze za odvedenou práci, čímž mu vznikla škoda 20 tisíc eur, tedy v přepočtu přes 540 tisíc korun. [celá zpráva]

Policisté podle Le Point potvrdili, že dekoratér měl při výpovědi na stanici viditelné zhmožděniny na hlavě.

Tělesný strážce byl v zemi zatčen už v roce 2016 a obviněn z násilí s použitím zbraně, krádeže a vyhrožování smrtí. Princezna Hasa stihla Francii opustit s využitím diplomatické imunity. Nedá se předpokládat, že by se dobrovolně vydala do rukou francouzské justice.

Reklama

Výběr článků

Načítám