Hlavní obsah

Fico bude premiér, Kaliňák může být v nové slovenské vládě ministrem obrany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve slovenských médiích se objevily první spekulace o obsazení postů v nové vládě. Předsedou vlády se s určitostí stane Robert Fico (Směr) a nejsilnější vládní strana obsadí také post šéfa slovenské diplomacie. Do křesla ministra zahraničí by mohl opětovně zasednout Ján Kubiš, který tuto funkci zastával už v létech 2006 až 2009.

Foto: Marko Erd/Sme, Profimedia.cz

Předseda strany HLAS Peter Pellegrini, předseda strany SMER-SD Robert Fico a předseda strany SNS Andrej Danko podepsali Memorandum o porozumění ve staré budově Národní rady SR

Článek

Podle Denníku N se však šéfem diplomacie může stát také současný poslanec Směru Juraj Blanár. Exministr vnitra Robert Kaliňák (Směr) by měl tentokrát vést resort obrany. Ministrem financí by se měl opět stát Ladislav Kamenický, spravedlnosti Boris Susko, dopravy Juraj Blanár, zemědělství Richard Takáč (všichni Směr).

Strana Hlas měla navrhnout na post ministra vnitra poslance Matúše Šutaj Eštoka, poslance Erika Tomáše do křesla ministra sociálních věcí, práce a rodiny, Tomáše Druckera na post ministra školství, Denisu Sakovou na ministryni hospodářství, Zuzanu Dolinkovou na ministryni zdravotnictví, Richarda Rašiho na ministra informatizace a regionálního rozvoje a Petra Kmece na vicepremiéra pro eurofondy a plán obnovy.

Spekuluje se, že ministrem kultury by se mohl stát Tomáš Taraba a ministrem životního prostředí Rudolf Huliak, kteří kandidovali za Slovenskou národní stranu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Místopředseda strany Směr Robert Kaliňák

Fico, Pellegrini a Danko se dohodli na nové slovenské vládě

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám