Hlavní obsah

Faux pas Ruska. Vstup zakázalo sedmi Američanům, kteří už nežijí

Moskva
Aktualizováno

Rusko v sobotu zveřejnilo seznam 963 občanů USA, kterým zakázalo vstup na své území. Nachází se na něm sedm lidí, kteří do Ruska z logických důvodů ani nikdy odcestovat nemohou. Jedná se totiž o jedince, kteří už zemřeli.

Foto: Profimedia.cz

Na černé listině Ruska se objevil také bývalý americký senátor John McCain, který v roce 2018 zemřel.

Článek

Na černé listině se nachází například bývalý senátor John McCain, kongresmanka Elsie Hastingsová, bývalá zástupkyně ředitele CIA Melissa Driscoová, někdejší soudce Stephen O’Neill, bývalý voják Jeremy Sivits a někdejší senátoři Harry Reid a Orrin Hatch. Všichni už zemřeli.

Moskva zakázala vstup do Ruska tisícovce Američanů. Je mezi nimi i Biden

Evropa

Ruské ministerstvo zahraničí k seznamu poznamenalo, že se jedná o reakci na sankce, které vůči Rusku Spojené státy zavedly.

Z významných lidí se na černé listině nachází americký prezident Joe Biden či jeho syn Hunter, ministr zahraničí Antony Blinken, ministr obrany Lloyd Austin a také šéfové FBI a CIA.

Spojené státy se podle Ruska snaží vnutit zbytku světa neokoloniální světový řád. „Oddělujeme americký lid, který se těší naší úctě, od amerických úřadů, které podněcují rusofobii. Právě to jsou lidé, kteří se ocitnou na černé listině,“ citovala agentura TASS ministerstvo zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám