Hlavní obsah

Falešný gynekolog Martin Sloboda chtěl být ženou už na střední škole

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalí spolužáci Martina Slobody, který byl v Česku odhalen jako falešná gynekoložka Sandra Slobodowá, prozradili, že už na střední škole v Dolním Kubíně snil o tom, že bude ženou. „Neměli jsme ho moc rádi. Mysleli jsme si, že je opačně orientovaný a smáli jsme se mu,“ cituje deník Nový čas bývalého spolužáka.

Článek

Podle spolužáků se Martin na Střední zdravotní škole kamarádil hlavně s dívkami a v maturitním ročníku promluvil o svém snu stát se ženou. Spolužáci ho využívali, když potřebovali omluvenku nebo recept, protože už tehdy se zabýval falšováním.

„Chodil s dívkami do salonů, maloval se, barvil si bradku i obočí, kupoval si časopisy pro dívky,“ dodal další ze spolužáků. Martin nematuroval v řádném termínu.

„Nevíme, co se s ním stalo, ale v posledním ročníku říkal, že chce odjet do Česka a že chce podstoupit operaci na změnu pohlaví,“ říkají spolužáci. Zprávy o Martinovi, který si bez lékařského diplomu otevřel gynekologickou ambulanci, spolužáky překvapily.

Martin Sloboda v roce 2002 podstoupil v Německu operaci na změnu pohlaví. O něco později si již jako Sandra Slobodowa, v Bechyni nelegálně otevřela gynekologickou ambulanci. Hrozí jí nyní až pět let vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám