Hlavní obsah

Expředseda slovenského parlamentu Kollár bude platit vyšší výživné, na dvě děti 100 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda slovenského parlamentu Boris Kollár (58) bude platit na dvě děti, které má s Barborou Richterovou (35) vyšší výživné. Na každého ze dvou synů zaplatí Kollár 2000 eur (50 tisíc korun).

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Boris Kollár, předseda hnutí Jsme rodina

Článek

Kollár má nejméně dalších 11 dětí a server HNonline.sk loni v červnu uvedl, že Kollár měsíčně platí matkám svých dětí 22 tisíc eur (přes půl milionu korun).

Richterová se o vyšší výživné soudila s Kollárem téměř dva roky. Podle deníku Nový čas bude Kollár na syny Aarona (1) a Artura (12) platit výše zmíněnou částku. Richterová žádala po Kollárovi víc pozornosti pro děti i víc peněz. „I když se Boris vzpíral a nechtěl o dohodě ani slyšet, nakonec ustoupil,“ uvedl list.

„Mezi panem Kollárem a paní Richterovou došlo k rodičovské dohodě. Má klientka je spokojená,“ potvrdil právní zástupce Richterové Adrián Kucek. „Ano, jsem spokojená. Budeme nadále normálně fungovat jako rodiče našich synů, které budeme vychovávat a starat se o jejich blaho,“ dodala Richterová.

Slovenská média se už ani neshodnou, kolik má Kollár vlastně dětí a s kolika ženami. Týdeník Plus 7 dní uvádí, že má 16 dětí, a jiná média uvádějí, že zplodil 13 potomků s jedenácti různými ženami. Jeho vztahu s Richterovou se média věnovala i kvůli tomu, že v roce 2012 měl Kollár uhodit bývalou plavkyni ve své vile v Miami. Kollár tvrdil, že bránil jejich dítě, které měla Richterová hodit do vzdálenosti asi pět metrů. „Mohla ho zabít. Byl jsem v šoku, v zatemnění mysli,“ řekl Kollár.

V říjnu 2020 utrpěl Kollár vážné zranění při dopravní nehodě. Na Slovensku tehdy vyvolalo značné pobouření, že během pandemie měl předseda parlamentu v nemocnici povolené návštěvy. Často ho navštěvovala právě Richterová.

V září 2023 se přihlásila 21letá Ema Ferusová, která tvrdila, že ji Kollár dvakrát přinutil jít na interrupci, protože s ním čekala dítě. Ve zveřejněném videu ukázala snímek z obrazovky s bankovní transakcí, která má dokazovat, že interrupce platil Kollár. Dívka na videu říká, že na interrupci byla den předtím, než Kollár coby druhý nejvyšší ústavní činitel země vítal na Slovensku papeže Františka.

Kollár označil aféru s Richterovou i zveřejnění videa Ferusové za diskreditační kampaň. Ta byla podle něj řízená skupinou kolem podnikatele Zoroslava Kollára a měla za cíl poškodit Kollárovo hnutí Jsme rodina před loňskými předčasnými parlamentními volbami. Hnutí se nakonec do parlamentu nedostalo, když ve volbách získalo jen 2,21 procenta hlasů.

Expředseda parlamentu Kollár zplodil další dítě. Slovenská média se ani neshodnou, kolik už jich má

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám