Hlavní obsah

Ekologičtí extrémisté zablokovali hlavní dovolenkový tah. Řidiči v klidu nezůstali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemohli si vybrat hůře. Ekologičtí extrémisté z uskupení Letzte Generation (Poslední generace) v sobotu zablokovali Brennerskou dálnici na jihu Rakouska, která je v podstatě hlavním dovolenkovým tahem do Itálie. Řidiči na policii nečekali a začali konat sami. Informovala o tom agentura APA, která připomněla, že protest se na tomto klíčovém tahu konal už v půli června.

Foto: Profimedia.cz

Ekologičtí extrémisté z uskupení Letzte Generation (Poslední generace)

Článek

Sobotní protestní akce trvala asi hodinu, zastavit provoz se extrémistům podařilo asi na 20 minut, kdy se jich sedm na vozovku přilepilo a policisté je z ní pak museli odstraňovat.

Z videí zveřejněných na sociálních sítích je patrné, že protestující extrémisty řidiči dost nevybíravým způsobem z vozovky odtahovali. Před příjezdem policie podle rakouských médií panovala v místě protestu velmi napjatá situace.

„Změny klimatu také nemají letní přestávku.“ Extremisté zablokovali vídeňskou aglomeraci

Zahraniční

Kopali je a cloumali s nimi

Policie potvrdila, že motoristé se extrémisty snažili z dálnice dostat vlastními silami. Ti na sociálních sítích napsali, že do nich lidé kopali, cloumali jimi a strkali do nich.

Skupina Letzte Generation požaduje důslednější opatření na ochranu klimatu a vyčítá politikům, že v této věci nic nedělají. „Jižní Evropa hoří a na celém světě padají teplotní rekordy,“ uvádí.

Když byli extrémisté z dálnice pryč, auta se postupně rozjela a na Brennerskou dálnici se vrátil běžný prázdninový provoz. Zácpy se tvořily jen u mýtné brány v Schönbergu, což je podle APA v době dovolených běžné.

Diverzní akce na slavnostní veganské večeři aneb Klimatičtí extrémisté ochutnali vlastní medicínu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám