Hlavní obsah

„Změny klimatu také nemají letní přestávku.“ Extremisté zablokovali vídeňskou aglomeraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekologičtí extremisté z hnutí Letzte Generation (Poslední generace) v pondělí opět udeřili, když se přilepili k severojižní magistrále ve Vídni a vyvolali dopravní kolaps v celé aglomeraci kolem rakouské metropole.

Foto: Profimedia.cz

Podobný protest uspořádali klimatičtí aktivisté ve Vídni také v květnu

Článek

Protest zorganizovali i přesto, že minulý týden ohlašovali na dobu od 15.července do 5. srpna letní prázdninovou pauzu. To se ale podle serveru oe.24 zřejmě netýká Rakouska.

„Změny klimatu také nemají letní přestávku,“ prohlásila mluvčí rakouské odnože hnutí Marina Hagenová-Canavalová.

Hned ráno proto aktivisté vyrazili a od osmé hodiny v obou směrech blokovali zmíněnou magistrálu a některé další komunikace tím, že se přilepili k vozovce. Dopravní kolaps způsobili také na magistrále u zámku Schönbrunn v západní části města. Zácpy aut se tak přenesly i na páteřní dálnici A1 spojující západ a východ Rakouska.

„Ti nejbohatší ruinují naši budoucnost,“ stálo na jednom z transparentů aktivistů. Šlo o narážku na to, že se - podle nich - emise skleníkových plynů v Rakousku zvýšily u jednoho procenta nejmajetnějších občanů od roku 1900 o 45 procent, zatímco u většiny populace se snížily.

Policie oznámila, že na kritická místa vyslala zásahové jednotky „v odpovídajícím počtu“.

Klimatičtí extremisté zapalují už i elektrická auta

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám