Hlavní obsah

Dvojice ubodaná ve vlaku v Německu spolu chodila pouhý týden

Devatenáctiletý chlapec a sedmnáctiletá dívka, které minulou středu v regionálním vlaku na trati Hamburk–Kiel u Brokstedtu ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko ubodal třiatřicetiletý Ibrahim A., Palestinec bez státní příslušnosti z Pásma Gazy, tvořili pár pouhý týden.

Foto: Brandt Marcuse, ČTK

Přítel obětí pokládá květiny na nástupišti ve stanici Brokstedt, v jejíž blízkosti se tragédie odehrála.

Článek

„Ann-Marie byla s Dannym týden. Jejich vztah byl tak čerstvý, že mnozí ještě ani nevěděli, že spolu chodí,“ řekl listu Bild přítel dvojice.

V době činu se Danny a Ann-Marie vraceli z odborné školy v Hamburku. Danny se učil na průmyslového mechanika, a to na železnici, řekl Bildu jeho přítel.

„Je to tak neuvěřitelně tragické: Danny miloval železnici, byl tak šťastný, že mohl absolvovat tuto přípravku. A pak ho zavraždí ve vlaku,“ posteskl si.

Útok nožem ve vlaku v Německu: dva mrtví, sedm zraněných

Zahraniční

Několik dní před smrtelným útokem se Ibrahim A. podrobil psychiatrickému vyšetření – s tím, že není nebezpečný pro ostatní ani pro sebe.

Už v průběhu téměř roční vyšetřovací vazby za útok nožem na bezdomovce byl v psychiatrické péči v nápravném zařízení Billwerder v Hamburku, oznámil hamburský justiční úřad. Důvodem péče bylo napadení, kterého se během pobytu za mřížemi dvakrát účastnil.

Počet útoků se zdvojnásobil

Počet zaznamenaných násilných činů s nožem ve vlacích a na nádražích se loni v SRN oproti roku 2021 více než zdvojnásobil.
Spolková policie zaznamenala 336 takových činů.
Jen ve vlacích se počet registrovaných útoků nožem zvýšil ze 44 na 82.

Palestinec s předlouhým rejstříkem zabil v Německu 16letou dívku a 19letého mladíka

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám