Hlavní obsah

Palestinec s předlouhým rejstříkem zabil v Německu 16letou dívku a 19letého mladíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Krvavý masakr, který se odehrál ve středu ve vlaku na trase Kiel–⁠Hamburk, má na svědomí třiatřicetiletý Ibrahim A., Palestinec, který se dostal do Německa v roce 2014 jako uprchlík z Pásma Gazy. Po útoku ve vlaku zemřela 16letá dívka a 19letý mladík.

Záchranáři zasahují zasahují na místě činu v německém BrokstedtuVideo: Reuters

 
Článek

Z informací deníku Bild vyplývá, že Ibrahim A. má předlouhý trestní rejstřík. Do střetu se zákonem se od roku 2015 dostal dvanáctkrát. Většinu činů spáchal v Euskirchenu.

Například byl vyšetřován pro krádeže, poškozování majetku či těžké ublížení na zdraví a vyhrožování. V Bonnu se zase dopustil podvodů s kreditními kartami, v Kolíně nad Rýnem zase sexuálního napadení.

Až do 19. ledna byl Ibrahim A. ve vyšetřovací vazbě. Pobodal totiž jiného muže. Předtím prý konzumoval velké množství kokainu, heroinu a alkoholu. Na svobodě byl tedy pár dní, než zničil životy několika nevinných lidí. Policie ho zatím nepovažovala za politického extremistu.

Po útoku ale podle svědků vypadal zmateně. V současné době je v rukou odborníků, aby se posoudil jeho duševní stav, píše server týdeníku Spiegel.

Ibrahim A. zaútočil ve vlaku krátce před 15. hodinou, když se souprava blížila k nádraží v obci Brokstedt. „Šíleně jsem se bál,“ popsal deníku Bild jeden šedesátiletý cestující.

„Nejprve řádil ve druhém vlakovém kupé, pak se objevil u nás a chtěl bodat. Jeden z cestujících po něm hodil kufr,“ popsal. Když vlak zastavil, lidem se ho podařilo přemoci na nástupišti.

Po jeho řádění zemřeli dva lidé, 16letá dívka a 19letý mladík, potvrdila německá policie. Dalších sedm lidí bylo zraněno, z nichž tři jsou ve vážném stavu. V době útoku bylo ve vlaku asi 120 lidí, uvedla policie.

Útok nožem ve vlaku v Německu: dva mrtví, sedm zraněných

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám