Hlavní obsah

Dva Turci unesli letadlo z Albánie se 107 lidmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANKARA

Dva Turci unesli v úterý večer letadlo, které směřovalo z albánské Tirany do tureckého Istambulu. Boeing 737 byl unesen v řeckém vzdušném prostoru. Proč to udělali, zatím není jasné. Původní informace byly, že činem chtěli protestovat proti chystané návštěvě papeže Benedikta XVI. v Turecku. Je ale možné, že jen usilovali o azyl v Itálii. Na palubě bylo 107 lidí. Únosci se po několika hodinách vzdali.

Článek

Letoun prý únosci navedli do Itálie. Italská armáda vyslala dva stíhací letouny F-16, které únosce doprovodily a přinutily přistát v italském městě Brindisi.

Tam letoun asi hodinu stál s pasažéry na palubě a policie s únosci mluvila. Údajně komunikovali bez problémů a neměli v úmyslu udělat nic agresivního.

Zhruba v osm hodin večer začali muži cestující z letadla pouštět. Šéf tureckých aerolinií Candan Karlitekin řekl, že na palubě nebyl nikdo zraněn. Muži v Itálii požádali o politický azyl.

Turecká televize informovala o tom, že jeden z mužů žijících v Albánii se už dříve obrátil na křesťanství a v jeho zemi mu hrozilo, že bude vydán do Turecka a bude muset nastoupit na vojnu. Chce prý papeže požádat, aby mu pomohl se jí vyhnout.

Papež Benedikt XVI. by měl Turecko navštívit na konci listopadu.

Na palubě byly i čtyři miss

Na palubě uneseného letadla byly i čtyři královsky krásy, miss Indie, Singapuru, Malajsie a Filipín. Vracely se ze světové soutěže nejkrásnějších dívek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám