Hlavní obsah

Dva Češi si bez vybavení vyrazili na túru k Dachsteinu, zachraňoval je vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí a nulové vybavení pro turistiku ve vysokých polohách dostaly do potíží dva české turisty v oblasti Dachsteinu, píše rakouská tisková agentura APA. Nepřipravené turisty zachránila tamější horská služba, která pro ně přiletěla vrtulníkem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Hoher Dachstein

Článek

Výletníci se ve čtvrtek ráno vydali z horské vesničky Filzmoos k chatě Adamekhütte. Když se ve výšce asi 2000 metrů nad mořem snažili přejít sněhové pole, ve strmém terénu uvázli.

Neměli s sebou ani mačky, ani cepíny. Rozhodli se, že v cestě nebudou pokračovat ani se nebudou vracet. Zavolali horskou službu a vrtulník je později transportoval do bezpečí. Nikomu se nic nestalo.

Přibližně v tutéž dobu letěly dva další vrtulníky pátrat po 52leté turistce z Dolních Rakous, která se ztratila, když sestupovala od chaty Niedersachsenhaus v oblasti Ankogel ve Vysokých Taurách. Cestou ji zastihla bouřka s krupobitím a padla mlha. Kromě toho, že měla promočené oblečení a prochladla, se ani jí nic nestalo.

Na túru do Krušných hor si žena obula sandály, cestou ztratila kamarádku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám