Hlavní obsah

Doprava v Bavorsku kolabuje, extrémní deště zatopily dálnici i silnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky kilometrů dlouhé kolony aut na dálnici, uzavřené silnice a železnice, chaos v dopravě, sesuvy půdy. Jih Německa sužují extrémně vydatné a vytrvalé deště, píše server týdeníku Focus. Meteorologové varují, že na mnoha místech spadne 80 až 120 litrů na metr čtvereční.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bavorsko postihly záplavyVideo: Reuters

 
Článek

Nejhorší situace panuje v oblasti Bertechsgadenu, Traunsteinu, Rosenheimu, Miesbachu, Bad Tölz-Wolfratshausenu a Weilheim-Schongau. Meteorologové pro tyto oblasti vyhlásili nejvyšší, tedy čtvrtý stupeň varování.

Foto: Balk Matthias, ČTK

Chaos na vytížené dálnici A8, která je částečně zaplavená a uzavřená, pod vodou jsou i objízdné trasy.

V současné chvíli je uzavřená v obou směrech dálnice A8 spojující Mnichov a rakouský Salzburg mezi Frasdorfem a Achenmühle v oblasti Rosenheim. Komunikace je pod vodou a ta neustále stoupá. Dopravu komplikuje skutečnost, že objízdná trasa byla také zatopena a není průjezdná. Na místě jsou mnohakilometrové zácpy, protože auta zkrátka nemají kudy jet.

Německé dráhy uzavřely kvůli záplavám dvě hlavní tratě jižně od Murnau směrem na Garmisch-Partenkirchen a Oberammergau. Zaplavené jsou mnohé okresní silnice. Jen v okresech Rosenheim a Miesbach museli hasiči vyjet více než 500krát.

Foto: M?rz Bernd, ČTK

Dálnice A8 mezi Achenmuehle a Frasdorfem je zaplavená a uzavřená.

Většina řek na jihovýchodě Bavorska dosáhla druhého povodňového stupně. Pod vodou se ocitla většina luk.

U Berchtesgadenu se utrhl svah s loukou a zavalil stavení. Masa bahna dosahuje až do prvního patra domu, uvedla místní policie.

Foto: Balk Matthias, ČTK

Svah, který se utrhl v důsledky vytrvalých dešťů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám