Hlavní obsah

Dav na nelegální diskotéce v Budapešti ušlapal tři dívky

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Tři oběti a několik zraněných si vyžádala panika na diskotéce v centru maďarského hlavního města. Podle agentury MTI se v sobotu před půlnocí snažil dostat dav lidí ze zábavního podniku West Balkan a ušlapal přitom tři mladé dívky. Podle policie vznikla v davu panika. Lidé si mysleli, že někoho na diskotéce pobodali, a snažili se dostat ven.

Článek

„Výslechy svědků budou pokračovat i v neděli,“ uvedla policejní mluvčí Katalin Horváthová.

Maďarská televize informovala o tom, že klub nedávno ztratil povolení podobně velké  akce pořádat. V klubu se mohly konat diskotéky maximálně pro 300 lidí. V sobotu ale bylo prodáno téměř 2900 vstupenek.

„Je to předmětem vyšetřování. Zjišťujeme, zda byly zabezpečeny nouzové východy,“ dodala mluvčí. Na diskusních fórech na internetu se objevila svědectví mladých lidí, kteří byli na zmíněné diskotéce. Všichni se shodují v tom, že na akci bylo mnohem víc lidí, než byla kapacita sálu.

Podle serveru stop.hu zahynuly dvě dívky ve věku 17 let a jedna 24letá. Přivolaná záchranná služba se je 30 minut pokoušela oživovat, ale neúspěšně.

Mysleli si, že se v klubu někdo pobodal

Podle účastníků akce se mezi mladými lidmi rozšířila zpráva, že v klubu někoho pobodali a nastala panika.

„Každý se chtěl dostat ven. Nastala děsná tlačenice především na schodech, které vedly k šatnám. Myslím, že v těchto místech došlo k ušlapání tří dívek,“ napsal na internetu jeden z účastníků diskotéky.

„Někdo upadl a ostatní padali, jako domino. Pak nastala panika. Myslel jsem, že zemřu,“ uvedl jeden z diskutujících.

Diskotéce zrušili povolení pořádat podobné akce

Podle Maďarské televize úřady diskotéce West Balkan před dvěma týdny zrušily povolení k pořádání masových akcí pro nevyhovující prostory. Podle listopadového povolení se mohly pořádat akce maximálně pro 300 lidí. Provozovatel ale říkal, že do klubu se vejdou až 4000 lidí.

„Provozovatel vůbec neohlásil, že na sobotu připravuje masovou akci,“ uvedla na tiskové konferenci starostka Zsófia Hassayová.

Klub si na sobotu pronajala společnost Noise Night Life, která o omezení kapacity údajně nevěděla a na diskotéku prodala celkem 2881 vstupenek.

Reklama

Výběr článků

Načítám