Hlavní obsah

Další tragická náhoda v Rusku. Politika srazilo při přecházení ulice auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rádio Svobodná Evropa na svém webu tento týden upozornilo na další předčasnou smrt v ruských politických kruzích. Tentokrát při dopravní nehodě vyhasl život někdejšího premiéra Dagestánské republiky Mohameda Abdulajeva. 61letého politika podle informací místních úřadů ve čtvrtek srazilo auto, když v metropoli Machačkale přecházel ulici.

Foto: Profimedia.cz

Mohamed Abdulajev

Článek

Rádio Svobodná Evropa uvádí, že Abdulajev nebyl mrtev na místě, ale zemřel až několik hodin po převozu do nemocnice. Okolnosti nehody server nezmiňuje. Neuvádí ani, že srážka autem nějak souvisí s Abdulajevovou politickou činností. Naznačuje to nicméně už jen tím, že o smrti bývalého regionálního politika Ruské federace informuje.

Faktem je, že se podivné nehody politicky exponovaných osob a podnikatelů napojených nějakým způsobem na státní správu v Rusku v poslední době, zejména od začátku ruské invaze na Ukrajinu, množí. Naposledy přišla na konci prosince zpráva o nečekaném úmrtí 66letého Alexandra Buzakova, šéfa loděnice, která vyrábí válečná plavidla a ponorky pro ruské ministerstvo obrany.

Informace přišla jen pár dní poté, co přišla zpráva o tom, že ruský podnikatel Dmitrij Zelenov, bývalý majitel velké moskevské developerské skupiny Donstroj, zemřel ve francouzském městě Antibes na Azurovém pobřeží po pádu přes zábradlí.

Vyšetřují to jako nedbalost

Mohamed Abdulajev byl členem Putinovy strany Jednotné Rusko. V letech 2010 až 2013 předsedal dagestánské vládě. Do té doby byl vicepremiérem a politickým poradcem.

Smrt bývalého dagestánského politika potvrdila také agentura TASS, která doplnila, že vyšetřovatelé zahájili trestní řízení podle článku o porušení pravidel silničního provozu, čímž došlo z nedbalosti ke smrti.

Další Putinův kritik je mrtvý. Klobásový milionář „vypadl“ z okna v indickém hotelu

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám