Hlavní obsah

Další Putinův kritik je mrtvý. Klobásový milionář „vypadl“ z okna v indickém hotelu

Další kritik ruského prezidenta Vladimira Putina je po smrti. Klobásový multimilionář a současně nejbohatší poslanec Pavel Antov byl nalezen v neděli mrtev po záhadném pádu v indickém hotelu, píše server deníku The Daily Mail. Bylo mu 65 let.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Antov

Článek

Antov „vypadl“ z okna hotelu v Rayagadě ve státě Urísa, řekl agentuře TASS Ruský generální konzul v Kalkatě Alexej Idamkin. Tamější policie naznačila, že „Pavel Anton spáchal sebevraždu, protože byl v depresi kvůli úmrtí svého přítele a společníka v podnikání, zváží se ale i další možnosti“.

O dva dny dříve byl totiž ve svém hotelovém pokoji nalezen mrtvý Vladimir Bydanov, přítel a společník Antova. Příčinou úmrtí měl být infarkt. S oběma zesnulými podnikateli byli v Indii další dva muži. Skupinka se s průvodcem ubytovala v hotelu 21. prosince. Výlet se pořádal k 66. narozeninám Antova.

Indická média uvádějí, že ruský masný magnát „skočil“ ze střechy hotelu a byl nalezen v kaluži krve. Jeho indický průvodce ho odvezl do nemocnice, tam už ho lékař pouze prohlásil za mrtvého.

Antov v červnu kritizoval válku, letecké údery na Kyjev označil za „ruský teror ukrajinských civilistů“. Upozornil na ruský raketový útok a na sociálních sítích napsal: „Zpod trosek byla vytažena dívka, zdá se, že otec dívky zemřel. Matku se snaží vyprostit. Abych řekl pravdu, je nesmírně obtížné nazývat to jinak než terorem.“

Vzápětí se dostal pod silný tlak, svůj komentář smazal a za své výroky se omluvil. Jeho příspěvek byl prý „nešťastným nedorozuměním“ a „technickou chybou“. Trval na tom, že „vždy podporoval prezidenta“ a „upřímně“ podporoval cíle speciální vojenské operace.

V roce 2000 založil Pavel Antov skupinu společností Vladimir Standard, zaměřující se na výrobu masných a uzenářských výrobků. Časopis Forbes ho v roce 2019 zařadil do žebříčku nejbohatších zákonodárců s ročním příjmem kolem tří miliard korun.

Další podezřelé úmrtí: Nečekaně zemřel šéf ruské Admiralitní loděnice

Zahraniční

Reklama

Související témata:
Pavel Antov

Výběr článků

Načítám