Hlavní obsah

Srbská policie dopadla strůjce masakru u Mladenovace

Aktualizováno

Nejméně 8 lidí zemřelo a 13 dalších bylo zraněno při tento týden už druhém útoku ozbrojeného mladíka v Srbsku. Ve čtvrtek večer u města Mladenovac střílel podle médií 21letý mladík z jedoucího auta na kolemjdoucí automatickou zbraní. Uvedla to v noci na pátek srbská a světová média včetně stanice BBC. Agentura Reuters v pátek po 8. ráno informovala, že byl pachatel zřejmě dopaden.

Střelba v SrbskuVideo: Reuters

 
Článek

Podle srbské státní agentury Tanjug policie v oblasti města Mladenovac rozjela rozsáhlou pátrací akci. Do akce se zapojily stovky strážců zákona. První obětí je policista, na kterého mladík začal střílet po hádce v parku, uvádí BBC.

Rozzuřený pachatel pak nasedl do auta, projížděl okolní vesnice a střílel na další lidi, zřejmě náhodné kolemjdoucí. Dva lidé po jeho útoku zůstávají v kritickém stavu. Informovala o tom státní televize RTS.

Incident se odehrál jen den poté, co 13letý chlapec v bělehradské škole zastřelil osm spolužáků a pracovníka ostrahy. V zemi platí třídenní smutek.

Zdálo se, že to neskončí. Bylo to příšerné, popsala žačka střelbu v Bělehradě

Stalo se

Podle stanice Nova S a dalších srbských médií se střelba odehrála ve vesnici Dubona u Mladenovace, který leží asi 50 kilometrů jihovýchodně od srbské metropole.

Střelec zde zahájil palbu z automatické zbraně na skupinu lidí a následně se dal na útěk, uvedla státní televize RTS. Mezi oběťmi je vedle policisty i jeho sestra.

K obci Dubona v pátek nad ránem dorazily policejní jednotky zvláštního určení. Na silnicích zřídily kontrolní stanoviště a pročesávaly okolí. Ze vzduchu je podpořily policejní helikoptéry a drony.

Na Twitteru začal kolovat snímek údajného útočníka. Má jím být 21letý Uroš Blažić. Oficiální místa ale jeho identitu nepotvrdila.

Foto: Armin Durgut, ČTK/AP

Policisté blokují silnici u Mladenovace při pátrání po uprchlém střelci

Ministr vnitra Bratislav Gašić podle stanice N1 bez bližších podrobností uvedl, že se jedná o akt terorismu.

Při dosud nejhorším s válkou nesouvisejícím případu střelby do lidí v Srbsku zavraždil v roce 2013 šedesátiletý muž 13 svých příbuzných a sousedů ve vsi Velika Ivanča, která se nachází několik kilometrů od Mladenovace.

Střelec z bělehradské školy je nejhorším dětským vrahem v dějinách, míní srbská média

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám