Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec zemřel, když z něj vymítali ďábla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během exorcistického rituálu na východě Ruska zemřel čtyřletý hoch. Vyšetřovatelé o neštěstí informovali ve středu. Poté, co chlapec zemřel, přišla jeho matka na policii s tím, že se tak stalo během návštěvy léčitelky, uvedla policie v prohlášení.

Článek

„Podle chlapcových příbuzných hoch zemřel kvůli alternativním léčitelským metodám,“ stojí v prohlášení policie. Podle serveru Life News se chlapec jmenoval Dima Kazačuk.

Chlapec spolu se svou rodinou navštívil korejskou léčitelku ve vesnici Sergejevce ve východoruském Přímoří, uvedl list Komsomolskaja Pravda s odkazem na hochovy příbuzné.

Léčitelka členům rodiny sdělila, že jsou prokletí, protože chlapec je „démon“, a požádala je, aby odešli, zatímco ona se pokusí zlého ducha vymítat. Když se příbuzní vrátili, nalezli chlapce již mrtvého. Podle vyšetřování se během rituálu udusil, protože léčitelka jej po delší dobu držela obličejem přitisknutým k zemi. Přesnou příčinu smrti má určit pitva.

Life News uvedl, že Korejka dříve léčila chlapcovu matku, která trpěla cukrovkou. Proto se na ni také rodina s důvěrou obrátila, není však jasné, kvůli jakým nesnázím.

S léčiteli a šamany, kteří své služby nabízejí prostřednictvím inzerátů v médiích, se ruské úřady usilovně, ale často marně potýkají. Zejména na dálném východě stále převažuje větší důvěra k přírodnímu léčitelství a moci vyšších sil než k institucionalizované medicíně, jež bývá někdy i hůře dostupná.

Léčitelé často nabízejí pomoc například v alkoholismu nebo slibují třeba navrácení ztraceného manžela. Podle návrhu nového ruského zákona by měli být ti, kteří nabízejí své služby v inzerátech pro svou praxi kvalifikováni.

Reklama

Výběr článků

Načítám