Hlavní obsah

Čtvrt miliardy mrtvých a zmrzačených bude cena za jadernou válku, zaznělo v ruské TV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský politolog Dmitrij Jevstafjev prohlásil, že Rusko chce změnit budoucnost Evropy a že během této „změny“ dojde ke smrti nebo zmrzačení až 250 milionů Evropanů. Jevstafjev to řekl v pondělní propagandistické show Vladimira Solovjova na televizi Rossija-1, kde dále uvedl, že padlí Evropané budou „cenou“ za jadernou válku a že Rusko musí lidem v Evropě ukázat „jejich smrtelnost“.

Foto: Rossija-1/Screenshot

Ruský politolog Dmitrij Jevstafjev v pořadu Vladimira Solovjova

Článek

„Chceme změnit budoucnost Evropy. Současnost jste podělali, páni Evropané. Zvolili jste si do svého čela pitomce. Ale my se snažíme změnit vaši budoucnost, což znamená 200-250 milionů mrtvých a zmrzačených Evropanů,“ rozjel se v propagandistické show Jevstafjev.

Podle něj je čtvrt miliardy padlých Evropanů „cenou za jadernou válku“, která podle jeho slov mezi Ruskem a Evropou „bude“.

„(…) Všechny naše pokusy zapnout Evropanům mozek selhaly. Myslím si, že bychom měli odložit naši falešnou delikátnost, že žádná evropská jaderná válka nebude. Ona totiž bude,“ vyhrožuje ruský politolog.

U Solovjova diskutovali o tom, jaká evropská města by se měla vybombardovat

Evropa

Jevstafjev dále uvedl, že by Rusko mělo výslovně jmenovat evropská města, která budou zničena. „A kolik bude obětí poté, co pět nebo šest jaderných střel zasáhne Paříž,“ prohlásil.

Politolog dále nastínil svůj plán, ve kterém by Rusko poslalo všem lidem v Evropě pohlednici, kde by byl vyobrazen jejich domov, vojenské zařízení NATO a místo, kde by došlo k zásahu. Bonusem by ještě přihodilo fotografii toho, co by z jejich domu zbylo.

„Musíme dát každému evropskému občanovi najevo, že i on může zemřít. Protože posledních 60 let žil evropský občan v naprostém pocitu nesmrtelnosti,“ uzavřel Jevstafjev.

Propagandistická show

Prezident země Vladimir Putin nedávno řekl, že Rusko je slabší než NATO a válka s Aliancí nedává smysl. Konflikt by pro Moskvu nedopadl dobře.

Moderátor Solovjov ovšem ve své propagandistické show často pronáší extremistické výroky a jeho hosté rádi blouzní na téma jaderných útoků. O ničení evropských měst se svými hosty hovořil například v březnu, kdy navrhli, aby Moskva zaútočila na Paříž, Marseille, Bukurešť, Hamburk nebo Mnichov.

V polovině ledna zase uvedl, že se svět již nachází ve třetí světové válce a že Rusko v ní bojuje proti „kolektivnímu Západu“. Jindy zase prohlásil, že francouzský prezident Emmanuel Macron je nacistický bastard.

I dříve také mnohokrát vyzval k útokům na Severoatlantickou alianci (NATO). Posledně tak učinil v souvislosti s výcvikem ukrajinských vojáků, ke kterému mimo jiné dochází i na území České republiky. Podle něj by útoky na Alianci měly být jak jaderné, tak i konvenční.

Rusko by se nemělo stydět za svůj imperialismus, prohlásil propagandista Solovjov

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám