Hlavní obsah

Chtěli jsme vědět, jaké to je, zabít člověka. V Německu soudí vrahy osmnáctileté dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obscénním gestem, kdy jeden z pachatelů zvedl prostředníček pravé ruky směrem k obžalobě, začal v severoněmeckém Stralsundu proces, v němž se dva mladíci ve věku 19 a 21 let zodpovídají z březnové vraždy těhotné osmnáctileté dívky. Tu si pro svůj čin vybrali jen proto, že žila sama. Ubodali ji na ostrově Usedom v Baltském moři, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Knopp (vlevo) se u soudu ve Stralsundu zodpovídá z ubodání těhotné dívky. Spolupachatelem vraždy je Niko Göttlich (druhý zprava).

Článek

„Mluvili jsme o tom, jaké by to bylo, někoho zabít,“ řekl devatenáctiletý Nicolas Knopp, aniž by projevil emoce. Pak podle jeho slov padla věta: „Udělejme to dnes.“ Popisoval, jak navrhoval různá jména z okruhu známých. Nakonec si vybrali dívku jménem Maria, protože žila sama. „Bylo to snazší,“ popisoval dál.

Hned začal konat. Pořídil si nůž, kterým se rozhodl vraždit, a obstaral si náhradní oblečení. Marii dobře znal, byla nejlepší přítelkyní jeho družky.

Jednoho březnového večera odjeli k dívce. Do bytu se k ní vloudili pod záminkou, že přinesli údajně zapomenutou nabíječku. „Potom jsem ji asi desetkrát bodl,“ pokračoval Knopp. Soudní lékař ale na dívčině těle napočítal 19 bodných ran. „Protože křičela, sedl jsem jí na břicho a držel pusu, aby dál nekřičela,“ popisoval Knopp. Jeho kamarád Niko Göttlich (21) mu pomáhal oběť zvládnout, dívku držel za nohy.

Mariin mobil a nůž pak hodili do Baltského moře. Vražedná zbraň se dodnes nenašla. Dívka byla zavražděna v polovině března, o měsíc později je policie zadržela.

O tom, že dívka byla těhotná, věděli. „Těšila se na to,“ řekl Knopp. V tu chvíli se jeden z přihlížejících v soudní síni neudržel a vykřikl: „Panebože.“

Rozsudek by měl padnout 30. srpna. Oběma pachatelům hrozí doživotní vězení, je ale možné, že právě Knopp by mohl kvůli svému alkoholismu a narušené psychice skončit v psychiatrické léčebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám