Hlavní obsah

Chlapec plánoval teroristický útok na mešitu v Maďarsku, chtěl jej vysílat živě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarská protiteroristická jednotka TEK zadržela patnáctiletého chlapce z města Érd v centrální části země, který plánoval teroristický útok na mešitu. Na plánovaný útok upozornili maďarskou policii zahraniční kolegové.

Foto: Police.hu, Novinky

V Maďarsku zadrželi mladíka, který připravoval teroristický útok na mešitu

Článek

Maďarská policie ve čtvrtek na webu police.hu potvrdila, že po upozornění zpřísnila ochranu církevních míst, společenstev a organizací. TEK identifikoval útočníka do několika hodin po upozornění na plánovaný útok. „Z jeho statusů na sociálních sítích bylo zřejmé, že je stoupencem muže, který v březnu 2019 zabil při útoku na dvě mešity na Novém Zélandu 51 lidí, přičemž svůj čin vysílal živě,“ uvedla maďarská policie.

Mladík byl zadržen a zatčen ve městě Kazinbarcika na severovýchodě Maďarska a okamžitě byl převezen k výslechu do Budapešti. Mladík přiznal, že útok na mešitu chtěl rovněž vysílat na sociální síti živě.

V březnu 2019 v novozélandském Christchurchi došlo ke dvěma teroristickým útokům na dvě mešity. Podezřelým ze střelby, při níž na místě zemřelo 49 lidí a další dva později v nemocnici, byl Brenton Tarrant. Ten vraždy původně popíral, později se však přiznal.

V Maďarsku zatkla policie osm lidí, kteří měli připravovat převrat s plánem nastolit vládu Skythů

Evropa

Výběr článků

Načítám