Hlavní obsah

Čech v Irsku zřejmě zemřel po koktejlu z alkoholu a drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

Třicetiletý Čech, jehož tělo bylo minulý týden nalezeno v irském Dublinu, zřejmě zemřel po kombinaci alkoholu a tvrdých drog. Uvedl to ve čtvrtek list Irish Independent s odkazem na policii. Jeho přítel jej pak nechal v kufru auta, kde byl také objeven.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Dublinu. Ilustrační foto

Článek

Přítel Čecha řekl policistům, že jeho kolega zemřel po flámu v sobotu 25. dubna v domě ve městě Naas jihozápadně od Dublinu. Podle irského listu se muž přiznal, že dal v panice mrtvé tělo do kufru auta, které odvezl na Island Street v irském hlavním městě.

Mrtvý byl nalezen v kufru své Octavie Combi v pondělí 27. dubna, když jeho přítelkyně oznámila na policii, že je nezvěstný.

Přítel mrtvého Čecha změnil svou původní výpověď a přiznal, že zpanikařil, protože se bál důsledků, když bude objeven s mrtvým tělem, napsal irský list. Podle policie nebyl zatčen a spolupracuje s vyšetřovateli.

Při soudním zkoumání nebyly na těle nalezeny žádné podezřelé stopy a soudní patolog nebyl s to určit příčinu smrti. Policie netrpělivě očekává výsledky toxikologických testů, uvedl irský list.

Možná nezvládl kombinaci drog a alkoholu

"Byli jsme již opakovaně v kontaktu jak s irskou policií, tak i s rodinou dotyčného, takže můžeme potvrdit, že informace, které se objevily v irských médiích, se shodují s informacemi, které obdržel náš zastupitelský úřad," řekl televizi Prima český velvyslanec v Irsku Tomáš Kafka.

"S příčinou úmrtí musíme počkat na výsledky pitvy, běžně trvá tak 14 dní. Do té doby nebudeme mít žádné další informace," řekl Gerry Kavanagh z tiskového střediska irské policie.

Policejní zdroje listu řekly, že prvotní náznaky ukazují, že Čech před smrtí pil alkohol a užil heroin. Nezdá se, že by pravidelně bral drogy, možná nezvládl kombinaci alkoholu a drog, řekl listu policejní zdroj.

Čech pracoval v hypoteční bance v Navanu a podle policie nebyl zapleten do zločinnosti nebo obchodu s drogami, napsal Irish Independent.

Reklama

Výběr článků

Načítám