Hlavní obsah

Čech po příletu na Korfu: Situaci známe a nebojíme se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na řeckém ostrově Korfu stále přetrvávají požáry, ale turisté tam přesto směřují, a to i z Česka. Novinky hovořily s jedním z nich hned po příletu na ostrov.

Rozhovor s českým turistou na KorfuVideo: Novinky

 
Článek

(od našeho zvláštního zpravodaje)

„Situaci jsme monitorovali a víme, že je to asi hodinu cesty, ten požár,“ řekl reportérovi Novinek Marek Urban. Podle něj si Řecko jako cíl své cesty vybrali asi před měsícem. S majitelem ubytování jsou v kontaktu, situaci znají a požáru ani případné evakuace se neobávají.

Trochu jiného názoru byl Urbanův syn, kterého muž držel v náručí a který se představil jako Áďa. „Bydlíme daleko, ale bojím se, že to přijde. Hele, může tě to zabít,“ řekl usmívajícímu se otci. Ten se však neobává. „Letiště je blíž než naše ubytování a kouř necítím,“ řekl.

Lesní požáry zachvátily řecký ostrov KorfuVideo: Reuters

S největšími požáry bojují hasiči v severovýchodní části ostrova. Úřady vydaly pokyn k evakuaci středisek Lutses, Imerolia, Syki, Apraos a Kalamaki. Pokyn se týká jak turistů, tak místních obyvatel.

Požáry zuří kromě řeckých ostrovů v celém Středomoří, v Alžírsku, na italské Sicílii či u chorvatského Dubrovníku. Na celém řeckém ostrově Rhodos platí od středy nouzový stav.

Čech na severu Rhodu: O požárech jsme tu ani nevěděli

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám