Hlavní obsah

Čečenci ze zvláštních jednotek Achmat kývli na požadavek Šojgua. Posílí ruskou armádu proti Ukrajincům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čečenské síly zvláštního určení Achmat jako první podepsaly kontrakt s ruským ministerstvem obrany o zapojení svých členů do ozbrojené agrese proti Ukrajině. Smluvní vztah se všemi žoldáky a „dobrovolníky“ do 1. července nově požaduje ruský ministr obrany Sergej Šojgu. Kadyrovci tak reagují kladně tam, kde ministerstvo předtím narazilo u wagnerovců.

Foto: Repro z Telegramu Ministerstva obrany RF.

Podpis dohody mezi zástupci ruského ministerstva obrany a Ruskou univerzitou sil zvláštního určení o zapojení jednotek Achmat do ozbrojené agrese proti Ukrajině

Článek

Smlouvu podepsali generálplukovník Alexej Kim, zástupce náčelníka Generálního štábu ozbrojených sil Ruské federace, a Adam Dašajev, ředitel Ruské univerzity sil zvláštního určení (Rossijskij universitet specnaza). Video z podpisu ministerstvo zveřejnilo na Telegramu.

Smlouva nově zajišťuje členům těchto sil status vojáka, na jejich rodiny se mají vztahovat stejná pravidla o poskytování sociální péče jako na vojáky ruské armády, upřesnilo ministerstvo.

Podle Kima po boku ruské okupační armády na Ukrajině bojuje celá řada jednotek, dobrovolnických oddílů a jiných bojových uskupení. Jejich činnost má být odteď regulována, s cílem zvýšit jejich efektivitu, zdůvodnilo ministerstvo svůj požadavek

Jak v sobotu uvedl čečenský prezident Ramzan Kadyrov, v Čečensku byly vytvořeny „ze zkušených bojovníků dva nové pluky ministerstva obrany, Achmat-Rossija a Achmat-Čečňa“. Oba se podle něj „ve velmi brzké době“ zapojí do bojů na Ukrajině. Podle Kadyrova v okupované zemi již působí 78. motorizovaný pluk zvláštního určení Sever-Achmat, který se údajně zapojil do bojů u Marjinky.

Šojgu nařídil wagnerovcům zařadit se do ruské armády. To tedy ne, reaguje Prigožin

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám