Hlavní obsah

Čaputová dostala obálku s nábojnicemi, výhrůžkám čelí i její dvě dcery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (49) má v nejbližších dnech oznámit, zda bude kandidovat i na další pětileté období. Právě nyní však čelí hlava státu cíleným útokům a je terčem výhrůžek.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Článek

Podle webu sme.sk dostala v obálkách nábojnice, opakovaně čelila výhrůžkám, že v jejím domě v městě Pezinok je umístěna bomba, a dostala dopis plný antisemitismu. „Navíc jsou terčem výhrůžek stále častěji její děti,“ uvedl web. Čaputová má dvě dcery ve věku 22 a 19 let.

Ohrožení prezidentčiny rodiny dosáhlo takové míry, že musela zesílit svou ochranu.

„Museli jsme učinit opatření, protože stále častěji míří na děti, je to velmi nepříjemné,“ řekl prezidentčin partner Juraj Rizman (46). Podle Rizmana dostává hlava státu dopisy s pokyny, a pokud je prezidentka nesplní, vyhrožují jí a jejím dětem ublížením nebo smrtí.

Národní kriminální agentura eviduje celkem čtyři nebezpečné vyhrožování prezidentce. Obviněn zatím nebyl nikdo.

Lídr opoziční strany Směr – sociální demokracie Robert Fico tento týden obvinil Čaputovou, že je člověkem amerického finančníka maďarského původu George Sorose.

„Poslanec Fico ví, že dělat z někoho terč svými nenávistnými lžemi už na Slovensku zabíjelo,“ konstatovala Čaputová na sociální síti.

„Chci využít všechny právní prostředky jako matka na ochranu svých dětí. A jako občanka na ochranu instituce, kterou dočasně zastupuji,“ dodala hlava státu.

Prezidentka Čaputová a její rodina čelí výhrůžkám zabitím

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám