Hlavní obsah

Bývalý premiér Berlusconi je v nemocnici se srdcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monako

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi je v nemocnici v Monaku kvůli problémům se srdcem, sdělil osobní lékař Alberto Zangrillo. Sám Berlusconi podle agentur uvedl, že jeho zdravotní stav je nyní dobrý. Podle osobního lékaře by měl být z nemocnice propuštěn za několik dní.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Silvio Berlusconi

Článek

„Chci všechny uklidnit, můj zdravotní stav je dobrý,“ sdělil Berlusconi, který poslední dobou pobývá na jihu Francie. Bývalý premiér, kterému bude letos v září 85 let, dodal, že byl hospitalizován kvůli opatrnosti ošetřujících lékařů. „Moje aktivity probíhají normálně, jsem v neustálém kontaktu se svými spolupracovníky,“ uvedl Berlusconi, který je europoslancem a faktickým vůdcem italské parlamentní strany Forza Italia. Berlusconi také sleduje současnou vládní krizi v Itálii.

Berlusconi je s koronavirem v nemocnici

Koronavirus

V pondělí Zangrillo konstatoval u Berlusconiho zhoršení zdravotního stavu. Lékař následně nařídil odvoz do nedaleké nemocnice v Monackém knížectví, kde byl bývalý premiér vyšetřen. Podle Zangrilla vyšetření zjistilo problémy se srdeční arytmií. „Za pár dnů by měl být doma,“ domnívá se lékař.

Nejsou to první zdravotní problémy bývalého premiéra. Vloni v září byl hospitalizován kvůli komplikacím souvisejícím s nemocí covid-19. V roce 2016 se podrobil závažné operaci srdce a v roce 2019 pak operaci střeva. Na konci 90. let byl Berlusconi operován kvůli rakovině prostaty.

Reklama

Výběr článků

Načítám