Hlavní obsah

Britský moderátor vykazoval známky mrtvice, televize ho nechala pořad dokončit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátor britské televize ITV Rageh Omar měl při čtení pátečních večerních zpráv viditelné zdravotní potíže. Měl problémy se čtením textu, slova zadrhával a hůře vyslovoval. Přesto ITV nechala šestapadesátiletého Omara celý pořad odmoderovat až do konce. Později mluvčí ITV potvrdil, že se moderátorovi „neudělalo dobře“ a nyní je v péči lékařů.

Foto: Profimedia.cz

Moderátor britské televize ITV Rageh Omar na archivním snímku

Článek

Půlhodinový výstup Omara ve večerních zprávách od 22:00 hodin místního času vyvolal vlnu kritiky od diváků na sociální síti X, stejně jako znepokojení nad jeho zdravotním stavem.

Podle serveru Daily Mail dokonce do televize volala již po deseti minutách od začátku vysílání pořadu zdravotní sestra Fiona Clarková pracující na JIP, aby vyjádřila své obavy. Je přesvědčená o tom, že Omar vykazoval známky mrtvice. Naléhala, že je moderátor dysfázický, má svěšené levé oko a nezřetelnou řeč, což jsou příznaky mrtvice.

„Bohužel je to něco, co jsem coby zdravotní sestra viděla již mockrát. Jsem absolutně šokovaná nedostatkem ochoty k vyhledání lékařské pomoci. Řekla jsem jim, že jejich moderátorovi není dobře, a oni mi odvětili, že si toho jsou vědomi,“ napsala Clarková na sociální síť X. Také další uživatelé X se rozčilovali, proč Omarovi nikdo nepomohl, jiní mu vyjadřovali slova podpory a přání brzkého uzdravení.

Omar zvládl dokončit celý pořad a v závěru vysílání poděkoval divákům. Poté byl na moderátora ještě dvacet vteřin záběr, zatímco na obrazovce běžely titulky.

Televize ITV potvrdila, že se moderátorovi neudělalo dobře, bližší podrobnosti však nesdělila. „Jsme si vědomi obav našich diváků ohledně zdraví Rageha Omara. Ragehovi se udělalo nevolno během moderování pátečních Zpráv v deset a nyní se mu dostává lékařské péče. Děkujeme všem za jejich přání,“ uvedla v pátek večer mluvčí televize ITV.

Jak nicméně upozorňuje Daily Mail, televize následně pořad stáhla a již jej nereprízovala, od sobotního rána web ITV X již nenabízí pořad Zprávy ITV v deset, který Omar moderoval.

Moderátorka BBC ukázala divákům v živém vysílání vztyčený prostředník

Koktejl

Reklama

Související témata:
ITV (Independent Television)

Výběr článků

Načítám