Hlavní obsah

Moderátorka BBC ukázala divákům v živém vysílání vztyčený prostředník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátorka britské stanice BBC si ve středu v poledne neuvědomila, že je již v živém vysílání, a diváci tak mohli zahlédnout, jak do kamery ukazuje vztyčený prostředník. Podle jejího vyjádření šlo jen o interní vtípek mezi kolegy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po odpočítávání času začala zpravodajská relace tím, že její moderátorka Maryam Moshiriová ukazovala do kamery vztyčený prostředník.

„Zprávy BBC živě z Londýna,“ navázala okamžitě naprosto profesionálně a se zcela vážnou tváří, přestože podle dalších náznaků si již v tu chvíli byla vědoma, co se stalo.

Internetoví uživatelé pak na jednu stranu tvrdili, že nešťastná situace je naopak odrazem naprosté absence profesionality, ale jiní se zase svěřovali, že přesně to samé si myslí o svých zaměstnáních také.

A objevily se i poznámky, že gesto je velmi přiléhavé vzhledem k tomu, jakým způsobem je celá veřejnoprávní stanice BBC financována, a co si tedy myslí o svých divácích.

Sama Moshiriová pak ve čtvrtek na sociální síti X zveřejnila omluvu. Situaci zdůvodnila tím, že před vysíláním společně s dalšími členy televizního štábu vtipkovali, a vysvětlila, že v tu chvíli předváděla odpočítávání času na prstech.

Na konci zdůraznila, že její gesto nemělo v žádném případě nikoho urazit. „Byl to zkrátka jen hloupý vtípek určený několika kolegům,“ napsala na konci svého příspěvku.

Server Daily Mail v této souvislosti připomněl, že Moshiriová zaujala diváky neobvyklým chováním před kamerou již v září. Tehdy referovala o superúplňku, takzvaném modrém Měsíci, ale protože se nepodařilo k jejím slovům připojit obrazový materiál, přistoupila k tomu po svém.

„Moc se omlouvám, ale nemám fotku, kterou bych vám mohla ukázat,“ řekla tehdy a zvedla ruce tak, aby vytvořily kruh, jenž měl naznačovat Měsíc v úplňku.

Vztyčený prostředník je právo dané bohem, rozhodl kanadský soud

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám