Hlavní obsah

Bránila kamarádku před expřítelem. Ten 15letou dívku ubodal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Británie je otřesena případem, který se udál ve středečních ranních hodinách v Croydonu na předměstí Londýna. Mladík oblečený v černém tam pobodal 15letou dívku obřím nožem do krku a hrudníku, když se postavila mezi něj a svou kamarádku, která odmítla kytici a milostný dopis poté, co se měli nedávno rozejít. Dívka svým zraněním na místě podlehla, mladíka policie zadržela.

Foto: Profimedia.cz

Místo činu: Autobusová zastávka v londýnském obvodu Croydon

Článek

K hádce a následnému útoku došlo na zastávce autobusu ve Východním Croydonu ve středu ráno. O život přišla 15letá studentka prestižní soukromé školy Eliyanna Andamová, která jednou chtěla být právničkou.

Řidič autobusu a kolemjdoucí se snažili zachránit dívce život, ale zranění byla příliš rozsáhla, aby je dívka mohla přežít. Zemřela na chodníku několik minut po útoku, asi kilometr od své školy.

Patnáctiletá dívka zemřela po pobodáníVideo: AP

„Jsme velká rodina a všichni tu teď jsme pro mou sestru, abychom ji podporovali. Ale tato událost nás všechny zcela zničila. Stalo se to teprve včera. Ještě jsme to nevstřebali, je to tragédie,“ řekla deníku Daily Mail teta dívky.

Chtěla mu vrátit jeho věci, pak to šlo ráz na ráz

Rodina dívky se o nehodě dozvěděla takřka bezprostředně. Příležitost rozloučit se však blízcí neměli. Než na místo přispěchali, Eliyanna zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Kriminalisté opatrně manipulují s kyticí, kterou dívka od svého expartnera odmítla a zahodila ji.

Svědek popsal, že se měl chlapec snažit dát své expřítelkyni v autobusu kytici, ale nesetkal se zřejmě s kladnou odezvou.

Když začala být situace vyhrocená, vystoupili z typického, červeného dvoupatrového autobusu, který byl našlapaný školáky a lidmi jedoucími do práce. Dívka květiny odhodila a místo toho chtěla chlapci vrátit tašku s jeho věcmi, které měla zřejmě u sebe doma.

Do následné hádky se vložila oběť, aby svou kamarádku podpořila. Mladík na ni ale zaútočil.

Když ji bodnul, krev prý stříkala všude okolo a kolemjdoucí se snažili na ránu tlačit, aby neztrácela tolik krve. Marně. Mladík měl podle svědků při útoku použít zombie nůž. Jde o nůž s prodlouženou čepelí. Je podobný mačetě.

Foto: Profimedia.cz

Lidé nechávají v místě tragédie květiny.

Podezřelý z místa činu utekl, ale odvážní pasažéři autobusu jej pronásledovali. Za hodinu a čtvrt byl sedmnáctiletý mladík zatčen o osm kilometrů dál v tramvaji. Mluvčí policie Andy Brittain uvedl, že policie v souvislosti s incidentem již nikoho dalšího nepohřešuje.

Britský policista v utajení svou falešnou identitou 19 let klamal i svou partnerku

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám