Hlavní obsah

Britský policista v utajení svou falešnou identitou 19 let klamal i svou partnerku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský policista svou profesní falešnou identitou dlouhých 19 let klamal vlastní partnerku, která si po celou tuto dobu myslela, že je podnikatel. Rodina oklamané ženy navíc tvrdí, že policie se ji snažila zastrašovat, aby případ nezveřejnila v médiích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle listu The Guardian policista využil své falešné identity, aby se ženou udržoval 19letý vztah, v němž měli i společné dítě. Po celou dobu ženě tajil svou totožnost, nikdy jí neprozradil své skutečné povolání a smyšlenou identitu dokonce uvedl do rodného listu svého syna.

Až v roce 2020, když se dvojice zasnoubila, žena zjistila, že se má provdat za policistu, který ji po téměř dvě desetiletí důmyslně klamal.

Britská policejní inspekce IOPS nyní vyšetřuje vysoce postavené policejní důstojníky v anglickém policejním obvodu Avon a Somerset, kteří věděli o nečestném policistově vztahu se ženou od roku 2013.

Podle Guardianu policisté zjevně čekali nejméně sedm let, než ženu informovali, že její vyvolený používá falešnou identitu, která mu byla v minulosti propůjčena pro tajné policejní operace. IOPC potvrdila, že případ vyšetřuje, a ve středu se i omluvila.

„Litujeme toho. Uznáváme a chápeme, jak zničující a děsivý dopad to mělo na všechny zasažené, a plnili jsme a nadále plníme svou povinnost postarat se o ně s nejvyšší vážností,“ uvedla policie.

Myslela i na sebevraždu

Žena, o níž The Guardian píše pouze jako o Mary, aby chránil její totožnost, nechce o své zkušenosti veřejně hovořit. Její příbuzní však řekli, že je pouze stínem člověka, kterého dříve znali.

„Celá tato záležitost ji zlomila,“ cituje The Guardian ženinu sestru. „Dala najevo sebevražedné myšlenky. Každý den pláče. Nespí. Opravdu se bojí,“ řekla sestra. „Zlomilo nás to jako rodinu,“ uvedla také.

Postižená rodina, jejíž další členové údajně utrpěli psychickou újmu, navíc viní policii, že ji v posledních třech letech zastrašovala, aby ji odradila od komunikace s tiskem.

Policisté dostali pokutu za špatné parkování

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám