Hlavní obsah

Britské školáky nejspíš čeká léto v lavicích. Vláda chce zorganizovat masivní doučování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

London

Britské žáky a studenty čeká perné léto. Vláda vyčlení stovky milionů liber na odměny pro soukromé lektory a učitele, aby mohli školáci o prázdninách kvapem dohnat, co během roku kvůli pandemii promeškali. Informoval o tom list The Sunday Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Britský premiér Boris Johnson by měl v úterý představit tříbodový akční plán, který dětem prosytí léto studiem.

Sestavit postup návratu britských mládežníků ke studiu dostal za úkol zvláštní komisař Kevan Collins. Podle informací zmiňovaného britského deníku počítá s tím, že by se žáci a studenti v rámci letní výuky v ranních hodinách rozhýbali při sportu a hodinách tělesné výchovy a odpoledne pak probírali zameškanou látku.

Britský zázrak v očkování je iluze a s brexitem nesouvisí

Koronavirus

„Není to jen o podpoře vzdělávání, jde také o pomoc v sociální oblasti. Víme o tom, že duševní zdraví školáků kvůli znemožněnému kontaktu se spolužáky a nedostatku sportovního vyžití utrpělo,“ řekl The Sunday Times nejmenovaný zdroj obeznámený s plány Johnsonova kabinetu.

Zatímco školákům je možné výuku nařídit, s učiteli by mohl být problém. Server deníku The Daily Mail upozornil, že proti náhradní výuce by se mohly ozvat a vzepřít školské odbory.

Do lavic už v březnu

V 67milionovém Spojeném království v posledním týdnu přibývá okolo 11 tisíc nakažených denně. To je oproti prosinci, kdy se toto číslo šplhalo až k 80 tisícům, tak výrazné zlepšení, že se kabinet rozhodl pro částečné rozvolnění.

Konec lockdownu cloumá i britskou politikou, vláda vzdoruje tlaku vlastních poslanců

Evropa

V Anglii by se mohly školy otevřít druhý týden v březnu. V následujících měsících se předpokládá uvolnění restrikcí i ve Skotsku, Walesu a Severním Irsku, kde jsou za veřejné zdraví zodpovědné místní regionální vlády.

Poprvé od vánočních prázdnin se v pondělí do školek a prvních dvou tříd základních škol vrátily děti ve Skotsku, upozornila ČTK. Tamní ministr školství John Swinney však upozornil, že vláda bude pozorně sledovat vývoj epidemické situace, aby vyhodnotila, jaké bude mít uvolnění dopad na počet infekcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám