Hlavní obsah

Britská školačka v soláriu utrpěla popáleniny na 70 procentech těla

Novinky, Luděk Fiala, Novinky, The Guardian,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Port Talbot

Desetiletá dívka utrpěla popáleniny na 70 procentech těla poté, co strávila 16 minut na opalovacím lůžku v samoobslužném soláriu v Port Talbotu v jižním Walesu. Matka školačky nyní požaduje uzavření všech solárií, které nemají kvalifikovanou obsluhu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Lékaři z Velšského střediska pro popáleniny a plastickou chirurgii uvedli, že pokud by dívka zůstala na lůžku ještě o dvě minuty déle, bylo by nutné přistoupit k transplantaci zasažené tkáně. Malá Kelly po dalších 10 deset let nesmí přijít do kontaktu s přímým slunečním zářením.

"Tahle samoobslužná opalovací lůžka mají velmi vysoký výkon, a přitom u nich neasistuje nikdo, kdo by zabránil dětem, aby si udělali něco takového. Tahle solária by měla být zavřena," řekla matka dívky Sharon Hannafordová.

Radnice v Port Talbotu potvrdila, že incident vyšetřuje.

Nina Goadová z Britské asociace dermatologů varovala: "Samoobslužná opalovací lůžka na mince musejí být zakázána. Používají je děti, a přitom tam není nastaven žádný časový limit. To může vést k vážným zdravotním problémům včetně rakoviny kůže."

Reklama

Výběr článků

Načítám