Hlavní obsah

Britská policie rozšířila vyšetřování zpěváka Cliffa Richarda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská policie rozšířila vyšetřování známého zpěváka Cliffa Richarda. Oznámila to ve středu agentura Reuters s odvoláním na policejního mluvčího. Čtyřiasedmdesátiletý umělec je podezřelý ze sexuálního zneužívání, ke kterému mělo dojít v 80. letech minulého století.

Foto: Profimedia.cz

Cliff Richard na fotografii z roku 2009

Článek

Policisté loni 14. srpna prohledali Richardův dům v Berkshiru západně od Londýna. Policejní mluvčí tehdy řekl, že vyšetřují zneužití chlapce mladšího 16 let v hrabství South Yorkshire v 80. letech. Richard byl později vyslechnut, zatím nebyl ale zadržen ani obviněn. Veškerá obvinění odmítá a označil je za "absurdní a nepravdivá".

"Vyšetřování bylo od svého zahájení významně rozšířeno. Právníci sira Cliffa Richarda jsou si vědomi toho, že zde existuje více než jedno obvinění," uvedl policejní mluvčí David Crompton v dopise šéfovi parlamentního výboru pro vnitřní záležitosti. "Bylo by předčasné a zavádějící předvídat, kdy bude vyšetřování uzavřeno. Nicméně postupujeme tak rychle, jak je to jen možné," dodal.

Čtyřiasedmdesátiletý Richard patří k nejúspěšnějším a nejznámějším britským zpěvákům s více než padesátiletou kariérou, často se mu přezdívalo britský Elvis Presley. Prodal přes 21 miliónů singlů a před téměř dvěma lety vyšlo jeho 100. album. V roce 1995 dostal titul sir a byl mezi umělci, kteří v roce 2012 vystoupili na koncertu v Buckinghamském paláci u příležitosti 60. výročí kralování Alžběty II.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám