Hlavní obsah

Britská policie našla v kamionu 39 mrtvol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie v britském Thurrocku nalezla v nákladním kontejneru 39 mrtvol, napsal ve středu server BBC. Obětí je 38 dospělých a jeden nezletilý. Policie zadržela řidiče kamionu.

Záznam: Britská policie našla v nákladním kontejneru 39 mrtvolVideo: Reuters

 
Článek

Server Echo-news napsal, že kamion pochází z Bulharska a v sobotu 19. října překročil hranici. Policie ho objevila v průmyslové oblasti zóně Waterglade ve městě Grays východně od Londýna.

Policii na místo přivolali záchranáři ve středu kolem 2.40 SELČ. „Domníváme se, že kamion dorazil do přístavu města Holyhead v severozápadním Walesu v sobotu,“ uvedla policie.

Pětadvacetiletý řidič údajně pochází ze Severního Irska. Policie ho zadržela. „Totožnost obětí zjišťujeme, ale to může být dlouhý proces,“ uvedl zástupce policie Andrew Mariner. Na otázku, zda se jednalo o migranty, policie neodpověděla.

Premiér Boris Johnson je nálezem „zděšen“. Britská ministryně vnitra Priti Patelová uvedla, že je tragickým incidentem „šokována a zarmoucena“.

Převaděči dostali v Maďarsku doživotí za smrt 71 migrantů v chladírenském autě

Evropa

Zpravodajská stanice BBC připomněla v této souvislosti kauzy z roku 2000 a 2015. Před 19 lety nalezli celníci při kontrole nizozemského kamionu v přístavu Dover těla 58 udušených Číňanů. Pokus o ilegální překonání hranic přežili tehdy jen dva migranti.

V roce 2015 se v Rakousku v odstaveném chladírenském voze, který přijel z Maďarska, našlo 71 mrtvých uprchlíků.

Reklama

Výběr článků

Načítám