Hlavní obsah

Britové afghánského původu chtěli na Slovensku zavraždit ženu, protože se zřekla islámu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Dva občané Velké Británie afghánského původu chtěli na Slovensku zavraždit 25letou ženu, protože se zřekla islámu. Muži byli ve středu zadrženi ve Velké Británii a Slovensko požádalo o jejich vydání.

Foto: Novinky

Článek

Při zadržení obou mužů spolupracovala slovenská policie s britskými kolegy.

„Na tyto osoby vydal specializovaný soud v Banské Bystrici evropské zatýkací rozkazy a čelí vydávacímu řízení na Slovensko,“ uvedla slovenská policie na sociální síti. O vydání obou mužů rozhodne příslušný britský soud 12. září 2019.

Slovenská policie informuje, že obviněni byli britští občasné afghánského původu 54letý Mohammed G. P. a 49letý Darya K. S. Bylo proti nim zahájeno trestní řízení ve věci obzvlášť závažného zločinu úkladné vraždy ve stadiu přípravy. „Připravovali vraždu 25leté ženy. Motivem jejich konání byla msta za to, že se žena zřekla islámské víry,“ konstatovala policie.

Oba muži měli ženu sledovat na území Rakouska, kde bydlela, a na území Slovenska, kde pracovala. Plánovaní vraždy mají dokazovat záznamy z mobilního telefonu a internetová komunikace obou mužů.

Reklama

Výběr článků

Načítám