Hlavní obsah

Bouře Hilary zavlažila Údolí smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouře Hilary naplňuje předpovědi, že půjde o na vodu nejštědřejší cyklonu v historii amerických měření. Vodu přivedla až do Údolí smrti – nejvyprahlejšího místa Severní Ameriky. Upozornila na to agentura Reuters, jež publikovala video z tohoto místa.

Bouře Hilary přinesla silné deště i do Údolí smrtiVideo: Reuters

 
Článek

Video pořízené pracovníky národního parku Death Valley v Kalifornii zachycuje vyprahlou krajinu plnou kamení a písku, již svlažují potoky valící se kalné vody.

Tropická bouře Hilary v pondělní zalije jihozápad USA a Mexika, tedy tradičně suché oblasti, obrovským množstvím vody.

Oblasti, jako je Palm Springs v Kalifornii, kde obvykle za celý rok naprší kolem 12 cm vody, by z této jedné bouře mohly dostat 15 až 20 centimetrů.

Jde o první tropický systém v tomto západoamerickém státě za posledních 84 let. Poté, co se živel o víkendu silou hurikánu prvního stupně přehnal přes mexický stát Baja California, nyní putuje severně do Nevady, kde by měl podle projekce amerického Národního úřadu pro oceán a atmosféru (NOAA) během pondělí zeslábnout na tropickou depresi.

Rychlost větru je sice relativně nižší, pro několik amerických států však platí varování před životu nebezpečnými povodněmi.

Na mexické pobřeží udeřila bouře Hilary

Amerika

Do Kalifornie poprvé po 84 letech přišla tropická bouřeVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám