Hlavní obsah

Bez uprchlíků zdegenerujeme, říká německý ministr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud nebude Evropa otevřená uprchlíkům, zdegeneruje v příbuzenských sňatcích. Týdeníku Die Zeit to řekl německý ministr financí Wolfgang Schäuble (CDU).

Foto: Profimedia.cz

Turecké ženy na tržišti v Berlíně

Článek

„Uzavření je přece to, co by nás zničilo, což by nás vedlo k degeneraci v příbuzenských sňatcích,“ tvrdil listu. Muslimové v Německu přispívají podle něj k otevřenosti a různosti.

„Jen se podívejte na třetí generaci Turků, zejména na ženy. To je přece enormní inovační potenciál,“ dodal.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble

V Düsseldorfu osm zatčených

Africké země, které mají přijímat vrácené migranty, požadují otevření unijního trhu pro své výrobky. „Afrika bude náš problém a my jej musíme přijmout. Budeme muset více investovat v Iráku, v Sýrii a v Libyi,“ dodal.

Po požáru ubytovny pro migranty v severoněmeckém Düsseldorfu policie ve středu zadržela osm lidí. Nakonec ale zjistila, že za požárem stojí dva Severoafričané a jejich motivem byla nespokojenost s poměry v zařízení: oheň totiž založili po sporu o kvalitu jídla. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár zničil výstavní halu v Düsseldorfu, kde byli ubytovaní migrantiVideo: Reuters

Jeden ze dvou Severoafričanů ve věku 26 let byl viděn, jak lije hořlavinu na matraci a zapaluje ji, uvedla policie a státní zastupitelství. Druhý řekl ostatním a novinářům: „Museli jsme to udělat, aby se věci změnily.“ Ještě před požárem se objevilo varování, že se něco stane.

Ke krizi došlo v úterý v poledne, když se vydával oběd. Ten někteří muslimové neodmítli, přestože mají postní měsíc ramadán. Vadila jim ale nízká kvalita stravy.

Osm zadržených původně udalo falešný původ, vydávali se za Iráčany a Syřany.

Anketa

Přinesou migranti Evropě inovační potenciál, jak tvrdí německý ministr?
Ano
2,2 %
Ne
97,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5797 čtenářů.

Související téma:

Foto: Osman Orsal, Reuters

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble

Reklama

Výběr článků

Načítám