Hlavní obsah

Berlínští policisté pomáhali přežraným mývalům z popelnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři mladí medvídci mývalové uvázli v Berlíně v popelnici, do níž se zjevně vydali za potravou. S plnými žaludky se však nemohli vyškrábat zpátky ven. Naštěstí jim pomohli ochotní policisté a berlínská policie se tím, jako už v minulosti několikrát při neobvyklých zásazích, náležitě pochlubila na sociálních sítích.

Foto: Berlínská policie

Záchrana mývalů v Berlíně

Článek

Mývalové se vydali hledat potravu do berlínské čtvrti Prenzlauer Berg, kam se s oblibou chodí najíst i mnozí lidé. Zvířata tam vyšplhala do popelnice, v níž si našla zbytky potravin, informovala policie na facebooku a poznamenala, že to nebyl zrovna chytrý nápad.

„S plným břichem pak zjistili, že cesta zpátky z popelnice bude obtížnější, než původně předpokládali. Z této nepříjemné situace se už nedokázali dostat sami,“ uvedla berlínská policie.

Když prý mývalové spatřili policisty, dělali na ně „psí, vlastně mývalí oči“ a muži v uniformě byli okamžitě ochotni pomoci. „S pomocí kartonů a jednoho koštěte se jim podařilo vystoupat ven,“ popsala policie záchrannou akci a dokumentovala ji fotografiemi. Následně mývalové údajně odešli směrem k parku v Prenzlauer Bergu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám