Hlavní obsah

Protest v Berlíně skončil totálním fiaskem

• Aktualizováno

V Německu jednotlivé spolkové země zvažují zpřísnění opatření proti koronaviru včetně případného lockdownu. Ve středu přibylo v zemi rekordních 65 371 nových případů koronavirové nákazy, uvedl institut Roberta Kocha (RKI). Před berlínskou Braniborskou bránou se sešlo asi dvacet odpůrců opatření. Bylo jich tak málo, že museli zrušit průvod po ulici.

Záznam: V Berlíně demonstrují tisíce lidí proti vládním opatřením proti koronaviruVideo: Reuters

 
Článek

Na čtvrteční dopoledne byl před Braniborskou bránou nahlášen protest odpůrců proti covidovým opatřením. Protest ale skončil absolutním propadákem, podle fotek z místa se sešlo přibližně 20 až 30 lidí. Plánovaný průvod po hlavní ulici se tak neuskutečnil, demonstranti si vystačili s chodníkem.

Od čtvrtečních devíti hodin jedná Spolkový sněm o novém protiinfekčním zákoně. Odpoledne budou jednat kancléřka Angela Merkelová a vicekancléř Olaf Scholz s předsedy vlád jednotlivých spolkových zemí. Probírat se bude přeočkování a pravidla 3G a 2G.

Na začátku srpna byly protesty proti koronavirovým opatřením v Německu výraznější. V Berlíně se na 13 různých místech sešlo dohromady přibližně 22 tisíc lidí. Zhruba čtvrtina z nich nedodržovala nařízení ohledně nošení ochrany úst a rozestupů.

Foto: Profimedia.cz

Policisté v srpnu zasahovali proti demonstrujícím v Berlíně.

Policisté tehdy pozatýkali jen v Berlíně přibližně šest stovek lidí. Další protesty, byť v menším měřítku, se uskutečnily také v dalších německých městech. Policisté museli v několika případech použít obušky a pepřové spreje. Na místě byla přítomná také vodní děla, ta ale do akce nemusela.

Reklama

Výběr článků

Načítám