Hlavní obsah

Během rozpravy o důchodech luštil francouzský ministr práce křížovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oliviera Dussopta (44), francouzského ministra práce, zaměstnanosti a integrace, přistihli při luštění křížovky během důležité parlamentní rozpravy o kontroverzní důchodové reformě. V pátek se k tomu před místními médii přiznal, ale uvedl, že si jen krátil čas mezi debatami a zapomněl se.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Francouzský ministr práce, zaměstnanosti a integrace Olivier Dussopt na páteční parlamentní rozpravě o důchodové reformě

Článek

„Udělal jsem něco velmi hloupého,“ řekl Dussopt francouzské televizi BFMTV. Křížovku prý vytáhl během přestávky mezi zasedáními a pokračoval v luštění i po obnovení debaty.

Ministra práce, vyhraněného zastánce důchodové reformy, kritizoval od řečnického pultu také poslanec Aurélien Pradié (36). „Myslím, že pro naši zemi je to velmi špatný výjev,“ řekl.

Změny důchodového systému zavedla vláda prezidenta Macrona v lednu. Minimální věk odchodu do důchodu se má postupně zvyšovat ze současných 62 na 64 let až do roku 2030. Lidé také budou muset odpracovat alespoň 43 let, aby měli nárok na plný důchod.

Odboráři v této souvislosti vyhlásili na 7. března generální stávku, po níž budou následovat další protestní akce 8. března na Mezinárodní den žen.

Francouzi znovu protestují proti důchodové reformě

Evropa

Reklama

Související témata:
Olivier Dussopt

Výběr článků

Načítám