Hlavní obsah

Banální opilecká hádka se v Hannoveru zvrhla v rozsáhlý policejní zásah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začalo to jako běžný případ, jichž policie v Hannoveru řeší během sobotní noci desítky. Na jeho konci se z toho vyvinul rozsáhlý zásah, kterého se účastnilo 25 hlídkových vozů a sedm desítek policistů, píše server týdeníku Focus. Všechno odstartovala v sobotu večer hádka jednoho páru, posilněného alkoholem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kolem deváté večer začala policejní hlídka řešit hádku 35leté ženy a jejího o pět let mladšího partnera. Oba byli nejen opilí, ale také silně agresivní. Policisty nejprve slovně napadali a žena jim nadávala. Policisté se je snažili uklidnit, napomenuli je a odjeli. Jejich zásah byl naprosto neúčinný.

Během chvilky se pár vrátil na stejné místo a tam je policisté také našli. Vzhledem k tomu, že se jejich agresivita stupňovala, policisté se je rozhodli vzít na služebnu. Oba se ale zadržení bránili zuby nehty. Ženě se podařilo nejprve utéct, a když se ji podařilo policistům zadržet, situace eskalovala. Během pár minut byli policisté obklopení zhruba 300 lidmi ve věku 20 až 30 let.

Německo obnoví vlakové spojení se všemi sousedy včetně Česka

Evropa

Někteří si začali všechno natáčet na mobily, další začali policistům nadávat a mnozí si přinášeli kameny z nedaleké stavby, „aby je házeli na policisty“. Ti zareagovali bleskově a žádali posily. Na místo dorazilo 25 hlídkových vozů. „Ke zvládnutí situace bylo nasazeno kolem 70 policistů. Zásah trval zhruba hodinu,“ uvedla hannoverská policie.

Opilý pár strávil noc v cele. U muže potvrdila zkouška na alkohol 2,66 promile. Oba mají na krku obvinění z urážky a napadení policistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám