Hlavní obsah

Autobus plný turistů na severu Španělska vylétl z horské silnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cangas de Onis

Autobus plný turistů, který mířil do oblíbené přírodní oblasti v Asturii na severu Španělska, v pondělí sjel z horské silnice. Podle prvních informací záchranářů utrpělo několik lidí vážná zranění, napsala agentura Reuters.

Foto: Guardia Civil, Reuters

Záchranáři na místě neštěstí

Článek

Podle svědků se autobus dvakrát převrátil, než zůstal ležet na boku. Do nemocnice bylo převezeno deset cestujících, z nichž sedm má vážná zranění. Stav zbylých cestujících zatím není znám, stejně jako národnost turistů, kteří v autobuse jeli.

V autobusu bylo kromě řidiče 48 cestujících, když z neznámé příčiny sjel z cesty. Na místě nehody v Cangas de Onis zasahují záchranáři a hasiči. V troskách vozu nezůstal nikdo uvězněn.

Autobus společnosti ALSA jel na trase mezi malebným městečkem Covadonga a nedalekými ledovcovými jezery v národním parku Picos de Europa (Evropské štíty), který je znám svou svěží krajinou a bohatou faunou a flórou.

Únava řidiče z horka? Policisté řeší příčinu tragické srážky autobusů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám