Hlavní obsah

Do davu lidí v Berlíně vjel řidič schválně, píší německá média

Berlín

Podle německých listů Bild a Berliner Zeitung řidič arménského původu ve středu v centru Berlína vjel s autem do davu lidí zjevně úmyslně. Ve voze se podle Bildu i agentury DPA našel dopis. Berlínská policie ale deníku Berliner Zeitung sdělila, že se neobjevil žádný dopis s přiznáním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Berlíně najelo auto do davu, nejméně jeden mrtvýVideo: Reuters

 
Článek

„V žádném případě nejde o nehodu. Byl to šílený jezdec, chladnokrevný zabiják,“ citoval deník Bild svůj zdroj z řad vyšetřovatelů. Policejní mluvčí to nepotvrdila a policie oficiálně stále zjišťuje, zda šlo o úmyslný útok, nebo nehodu, a to možná s příčinou zdravotního rázu.

Do davu lidí u berlínského náměstí Breitscheidplatz poblíž ulice Kurfürstendamm vjelo ve středu ráno auto Renault Clio. Na místě zemřela jedna žena. O život bojuje podle úřadů šest zraněných, tři lidé jsou zraněni těžce a několik dalších lehce.

Řidič německo-arménského původu byl zadržen.

Obětí je učitelka, která byla se třídou na výletě

Mrtvou je podle berlínské ministryně vnitra Iris Sprangerové, učitelka z Hesenska, která byla se třídou na návštěvě hlavního města. Mezi sraženými byly patrně i děti, ale podle agentury DPA není jasné, zda jsou žáci mezi zraněnými. Policejní mluvčí zatím pouze potvrdila, že mrtvá byla součástí jedné skupiny.

Bild napsal, že mezi raněnými je i 12 žáků a také jeden další učitel. Oba učitelé a skupina 24 žáků jsou podle listu z Hesenska. Mezi raněnými je údajně i těhotná žena.

V Berlíně vjelo auto do davu lidí

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám