Hlavní obsah

Anglii postihly povodně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Povodně postihly v pátek po prudkých lijácích většinu Anglie a Walesu. Pohřešuje se nejméně jedna osoba a asi sto lidí uvěznila voda v továrně v Sutton Coldfieldu. Pod vodou jsou silnice i železniční tratě, což způsobilo značné problémy v dopravě.

Článek

Silný déšť postihl Anglii v noci na pátek. Průměrně ve střední a severní Anglii, ale také v Severním Irsku podle meteorologů napadly dva až tři centimetry vody. Pršelo ale po většinu pátku.

Řeka Tame se vylila z břehů a uvěznila na sto dělníků v nástrojárně v Sutton Coldfieldu. Dělníci musejí počkat až voda opadne. Žádné nebezpečí jim nehrozí. Kvůli povodním musela opustit své domy asi dvacítka obyvatel obcí v Hertfordshiru.

V yorkshirském hrabství byly evakuováni lidé poté, co se řeka Don vylila z břehů. Bezvýsledně tam pátrají po jednom ze 17 vojáků, kteří při běžném přesunu spadli do rozvodněného potoka.

Velké štěstí měl čtrnáctiletý chlapec v Sheffieldu, který spadl do řeky.  Zachránil ho jednačtyřicetiletý muž. Podle něj se chlapec pod mostem udeřil do hlavy a napil se špinavé vody.

Vlaky na mnoha tratích nemohly vyjet nebo dojet, protože koleje byly pod vodou. Postižena byla zejména oblast kolem Yorku, Liverpoolu, Manchesteru a hlavně u Birminghamu, kde musela být vlaková doprava zcela přerušena a dosud nebyla plně obnovena.

Povodně hrozí dál

Situace se však během několika dnů ještě zhorší, protože podle meteorologů má dále pršet, i déšť bude slábnout a přesouvat se na sever. V řadě oblastí proto byl vyhlášen nejvyšší stupeň povodňové aktivity, který upozorňuje na extrémní nebezpečí pro život a majetek."

Reklama

Výběr článků

Načítám