Hlavní obsah

Anglická hygiena poslala lidi na odběrové místo, které neexistuje

Právo, Daniel Drake

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sevenoaks

Lidé z hrabství Kent byli v neděli posláni na test na covid-19 do městečka Sevenoaks. Tam přitom žádné odběrové místo není. Britská média to zmiňují jako další důkaz nefunkčního systému testování. Úřady se snaží zjistit, proč bylo místo uvedeno v oficiálním vládním seznamu odběrových stanovišť.

Foto: Peter Trimming, .

Městečko Sevenoaks v hrabství Kent

Článek

Lidé s příznaky koronaviru byli v neděli příslušnými orgány posláni do městečka Sevenoaks, kde se mělo nacházet odběrové místo. To ale zatím neexistuje.

Zařízení, kde se měli lidé otestovat, bylo uvedeno na oficiálních vládních stránkách. Zřizovatel ho přitom ještě nepostavil. Úřady z hrabství Kent se nyní snaží zjistit, jak k pochybení došlo.

Angie Watersová vezla do Sevenoaks svého manžela, který trpí chronickou plicní chorobou. Situaci po příjezdu označila za „absolutní fiasko”. „Myslela jsem, že se necháme pro jistotu otestovat, nechtěla jsem manžela vystavit riziku. Ale tohle bylo směšné. Mluvila jsem s jednou paní, která říkala, že městem krouží už hodinu,” popsala.

Královna Alžběta naštvala svůj lid. Nejde příkladem, kritizují

Evropa

 Kent: Omlouváme se za zbytečnou cestu

Kde k pochybení došlo, není zatím zcela jasné. Radní města Peter Fleming uvedl, že ho vláda pověřila, aby našel vhodné místo pro odběry na koronavirus. Žádný z jeho návrhů ale nebyl dosud plně autorizován.

„Zdá se, že chtěli, aby to bylo otevřeno už tento víkend. Chyběl tomu ještě poslední podpis. I přesto se nakonec objevilo na seznamu odběrových míst,” vysvětlil Fleming.

Mluvčí ministerstva zdravotnictví přiznala, že o problému ví. „Záležitost je nyní už vyřešena a lidé už jsou posíláni na správná místa,” řekla. Vedení hrabství se omluvilo „všem, kdo podnikli zbytečnou cestu”.

Reklama

Výběr článků

Načítám