Hlavní obsah

Alena Zsuzsová jde opět do vazby pro přípravu dalších tří vražd

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Banká Bystrica

Specializovaný trestní soud v Banské Bystrici vzal v sobotu Alenu Zsuzsovou do vazby, protože je obviněna z přípravy dalších tří vražd. Zsuzsová byla tento týden společně s Marianem Kočnerem osvobozena v případě vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Alena Zsuzsová (v růžové mikině) u soudu

Článek

Soud tak vyhověl návrhu prokurátora, který odůvodnil vazbu jejím možným útěkem, ovlivňováním svědků a pokračováním trestní činnosti. Rozhodnutí o vazbě není pravomocné, Zsuzsová podala stížnost, o níž rozhodne nejvyšší soud Slovenské republiky.

Naše děti jsou v hrobě a Kočner se směje, plakala matka Kušnírové

Zahraniční

Zsuzsová je obviněná z přípravy vraždy prokurátora Maroše Žilinky, prokurátora Petra Šufliarského a exministra vnitra a spravedlnosti Daniela Lipšice. Ani jedna z těchto vražd nebyla nakonec vykonána.

Nic ještě nekončí, ujišťují slovenští politici

Evropa

Soud ve čtvrtek osvobodil Zsuzsovou a Kočnera v případě vraždy novináře a jeho přítelkyně, ale poslal na 25 let do vězení Tomáše Szabóa, který vraha přivezl na místo činu. V případě vraždy novináře byli už předtím odsouzeni Miroslav Marček, který se k vraždě přiznal a Zoltán Andruskó, který byl zprostředkovatelem.

V případě Kočnera a Zsuzsové bude rozhodovat nejvyšší soud, protože prokurátor se proti osvobozujícímu trestu odvolal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám