Hlavní obsah

Aktivisté vylezli na londýnském letišti na boeing

Novinky, CNN, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ekologičtí aktivisté z Greenpeace překonali v pondělí na londýnském letišti Heathrow bezpečnostní překážky a vylezli na jeden z Boeingů 777. Chtějí tak protestovat proti lidskému konání napomáhajícímu změnám klimatu a plánům vlády rozšířit největší britské letiště.

Článek

Skupina dvou mužů a dvou žen vyšplhala na stroj krátce poté, co na Heathrow přiletěl z Manchesteru. Přes letadlo pak rozvinuli transparent s nápisem: „Klimatická pohotovost - žádnou třetí ranvej“.

Jejich protest předchází středečnímu jednání vlády o plánovaném rozšíření Heathrow.

Skupina se na letištní plochu dostala krátce poté, co pasažéři z Manchesteru dorazili do terminálové haly. Jedna z protestujících řekla, že je Země v ohrožení. „Změny klimatu mohou být zastaveny, nikoliv ale téměř zdvojnásobením velikosti největšího letiště světa.“ (Heathrow je podle počtu odbavených zahraničních cestujících největší na světě - pozn. red.)

Není zatím jasné, jak se aktivistům podařilo překonat bezpečnostní překážky a dostat se ke stroji a potažmo na něj. Jeden z nich řekl CNN, že to bylo "opravdu snadné".

Reklama

Výběr článků

Načítám