Hlavní obsah

Elon Musk čelí nařčení ze sexuálního obtěžování

Hawthorne, California

Americký server Business Insider v pátek přinesl příběh bývalé letušky SpaceX, které měl miliardář Elon Musk před několika lety nabídnout, že jí koupí koně výměnou za erotickou masáž. Když si žena stěžovala na personálním oddělení, firma jí udělila odstupné ve výši 250 tisíc dolarů (5,8 milionu Kč) a přinutila ji podepsat dohodu o mlčenlivosti. Musk považuje článek za politicky motivovaný útok.

Foto: Profimedia.cz

Nejbohatší muž světa Elon Musk

Článek

Žena pracovala jako členka palubního personálu pro flotilu firemních letounů společnosti SpaceX. Z dokumentů, které získal Insider, vyplývá, že před několika lety obvinila Muska, že před ní odhalil svůj ztopořený penis, bez jejího souhlasu se dotýkal jejího stehna a nabídl jí, že jí výměnou za erotickou masáž koupí koně.

K incidentu mělo dojít v roce 2016, uvádí Insider s odkazem na prohlášení, které sepsala kamarádka dotyčné letušky, které se tehdy s nepříjemnou zkušeností svěřila. Ona sama v článku citována není, zřejmě z důvodu platné dohody o mlčenlivosti.

Musk nevyloučil převzetí Twitteru za nižší cenu

Internet a PC

Poté, co žena nastoupila ke Space X, jí bylo údajně doporučeno, aby si zařídila masérskou licenci, aby mohla Muskovi dávat masáže. Společnost prý klade na masáže zaměstnanců velký důraz. Právě při jedné z těchto masáží jí měl Musk návrhy udělat.

Vytáhl na ni svůj ztopořený penis. Začal jí dělat návrhy, dotkl se jejího stehna a řekl, že jí koupí koně. V podstatě se jí snažil uplatit, aby mu poskytla sexuální služby.
Kamarádka ženy, kterou měl Musk údajně sexuálně obtěžovat

V průběhu letu do Londýna ji miliardář údajně požádal o „masáž celého těla”, píše Insider. Když za ním letuška dorazila do kabiny, byl už Musk „zcela nahý, kromě prostěradla zakrývajícího dolní polovinu jeho těla”.

Během masáže údajně Musk „odhalil své genitálie”, „dotkl se jí a nabídl, že jí koupí koně, pokud 'udělá víc', čímž měl na mysli sexuální akty,” uvedla letuščina kamarádka v prohlášení. Letuška byla vášnivou jezdkyní na koni, což Musk zřejmě věděl.

„Vytáhl na ni svůj ztopořený penis. Začal jí dělat návrhy, dotkl se jejího stehna a řekl, že jí koupí koně. V podstatě se ji snažil uplatit, aby mu poskytla sexuální služby,” popsala kamarádka v rozhovoru pro Insider.

Odstupné a dohoda o mlčenlivosti

Letuška nepatřičný návrh svého šéfa odmítla. Když ji pak společnost přestala tolik zaměstnávat, nabyla pocit, že ji trestají za to, že se nechce prostituovat.

Převzetí Twitteru se zadrhlo, Musk chce informace o falešných účtech

Internet a PC

Když si na tuto skutečnost stěžovala na personálním oddělení, kauza se vyřešila poměrně svižně, píše Insider. Na setkání s mediátorem, kterého se měl Musk osobně zúčastnit, udělila společnost ženě odstupné ve výši 250 tisíc dolarů (5,8 milionu Kč) výměnou za to, že firmu nebude žalovat.

Server Insider v článku uvádí, že kamarádka své rozhodnutí promluvit pro tisk s údajnou obětí Muskových návrhů nekonzultovala a učinila tak proto, že cítila pocit spoluviny.

„Když je někdo obzvlášť bohatý a mocný, má doslova systémy, které pro něj pracují jako stroj, aby ho nastavily tak, že si může dělat, co chce,” uvedla.

Musk: Je to kampaň!

Když novináři z Insideru miliardáře kontaktovali, zprvu požádal o odložení publikace článku se slovy, že „ten příběh není úplný”. Podle něj jsou obvinění politicky motivovaná. Poté už s redakcí nekomunikoval, k článku se vyjádřil až po jeho zveřejnění.

„Na útoky proti mně je třeba nahlížet politickou optikou – je to jejich standardní (podlá) příručka – ale nic mě neodradí od boje za dobrou budoucnost a vaše právo na svobodu projevu,” napsal na Twitteru s následnou prosbou, aby lidé o kauze psali jako o „Elongate”.

Skutečnosti, že vydání textu očekával, nasvědčuje i jeho příspěvek ze středy, kdy na Twitteru prohlásil, že hodlá v nadcházejících volbách volit republikány, protože demokraté se podle něj stali stranou „rozdělování a nenávisti”.

„Teď sledujte, jak proti mně namíří kampaň plnou špinavých triků,” napsal.

Někteří komentátoři obvinění ze sexuálního obtěžování rámují Muskovým záměrem koupit Twitter. Spekuluje se, že se nyní snaží od svých plánů na převzetí společnosti odstoupit, nebo ji koupit za nižší cenu.

Reklama

Výběr článků

Načítám